UPDATE CORONAPROTOCOL VV GEMERT!

25 augustus 2020

Enige weken geleden werd het protocol bekend op basis van het coronabeleid van vv Gemert, gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse overheid. Dit protocol is voortdurend in ontwikkeling en nu tussentijds aangevuld en geactualiseerd om het voor iedereen binnen vv Gemert zo duidelijk mogelijk te maken.

Oproep aan alle actieve leden: lees dit protocol goed door!

 Trainingen:

  • Besloten is dat de jeugd tot nader order nog geen gebruik kan maken van de kleedlokalen. Dit heeft een aantal redenen. De club is verplicht om na iedere training de kleedlokaken, deurklinken, trainingsmaterialen etc. volledig te ontsmetten. Daar is in de komende weken nog onvoldoende menskracht voor. Ten tweede moeten de seniorenteams vanwege de 1,5m-maatregel gebruik maken van twee kleedlokalen per team. Daardoor zijn er te weinig kleedlokalen beschikbaar. Daarom een oproep aan de jeugd: blijf omgekleed naar het sportpark komen.
  • Er mag wel gebruik gemaakt worden van de toiletten bij de kleedaccommodatie.
  • Trainingsmaterialen zoals hesjes en hoedjes zijn gewoon beschikbaar. Graag zo beperkt mogelijk gebruik maken van hesjes, omdat deze na iedere training uitgewassen dienen te worden, waardoor er anders te weinig beschikbaar zijn voor andere teams.
  • De ruimte bij de terreinmeesters graag zo min mogelijk betreden en in ieder geval de 1,5 m regel in acht nemen.
  • Voor de trainers zal er een extra kleedlokaal beschikbaar gesteld worden.

Wedstrijden:

  • Spelers van 18 jaar en ouder moeten 1,5m afstand nemen van elkaar in de dug-out en kleedlokalen. Voor O19 teams en senioren betekent dit dat zij gebruik moeten maken van twee kleedlokalen per team en dat de dug-out slechts door enkele mensen benut kan worden. Er worden extra stoelen bij geplaatst.
  • Belangrijk! Vanwege de coronamaatregelen kan het gebeuren dat wedstrijden (zowel uit als thuis) naar een ander tijdstip of zelfs een andere dag verplaatst moeten worden. Dit om zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen spelen. Daarbij kunnen ook de vrijdag- en zaterdagavond of zondagmiddag benut worden. Dit gebeurt in dat geval zonder overleg met de teams, het is gezien de situatie onmogelijk om met afzonderlijke wensen van teams rekening te houden. Zodra het totale programma bekend is, bekijken de wedstrijdsecretarissen of noodzakelijke verschuivingen doorgevoerd moeten worden. Deze verschuivingen worden zo tijdig mogelijk doorgegeven.
  • Er worden geen bidonrekken beschikbaar gesteld vanuit de vereniging. Iedereen moet voor haar/zijn eigen bidon zorgen.
  • Er worden geen waterzakken beschikbaar gesteld.
  • Voor jeugdteams t/m de O15 zullen er voor de teams van vv Gemert helaas geen kleedlokalen beschikbaar zijn. Voor de O17 t/m de senioren kan er indien noodzakelijk gevraagd worden om thuis om te kleden en te douchen. Voor uitwedstrijden kunnen we geen uitspraken doen en zijn we aangewezen op de keuzes van de thuisspelende clubs.
  • Iedere speler neemt na afloop van de wedstrijd zijn eigen wedstrijdtenue mee naar huis om uit te wassen, tenzij alle betrokkenen binnen een team het er over eens zijn dat ze per team gewassen kunnen worden. Trainers leiders dienen er zelf zorg voor te dragen dat er voldoende wedstrijdtenues zijn in geval één of meer spelers afwezig zijn. Het is niet de bedoeling dat de wedstrijdtenues anders dan bij wedstrijden gedragen worden.
  • Het wedstrijdsecretariaat is op wedstrijddagen alleen toegankelijk om de uitslagen door te geven en voor noodgevallen. Voor vragen gelieve via app of mail contact op te nemen met betreffende coördinator of wedstrijdsecretaris.
  • Er zal op wedstrijddagen geen borg gevraagd worden voor de sleutel van de kleedlokalen. Deze worden alleen op verzoek uitgegeven. Let daarom extra goed op dat er geen waardevolle spullen in de kleedlokalen achterblijven.
  • Iedere team is er verantwoordelijk voor om na het douchen zelf de banken en klinken van de deur van het kleedlokaal te desinfecteren. Desinfectiespray is te verkrijgen op de tafel voor de deur bij de terreinmeesters.
  • Het is voor ouders niet toegestaan de ruimtes met de kleedlokalen te betreden.

Scheidsrechters:

  • Aan scheidsrechters het verzoek om zelf de vlaggen na afloop van de wedstrijd te ontsmetten. Ontsmettingsmiddel zal door vv Gemert beschikbaar worden gesteld.

Gebruik van mondkapjes:

  • Wanneer je met personen uit meerdere huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder. Voor het vervoer in een bus/touringcar geldt de verplichting van het dragen van een niet-medisch mondkapje voor reizigers van 13 jaar en ouder.

Wat indien iemand corona gerelateerde klachten heeft?

Voor iedereen geldt:

  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging en/of koorts, of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
  • Blijf ook thuis indien een huisgenoot bovenstaande klachten heeft.
  • Maak bij klachten direct een afspraak voor een coronatest.
  • Breng de trainer/leider op de hoogte, hij/zij zal dit dan direct verder communiceren met de coronacoördinator binnen de vereniging. (Voor gegevens aangaande coronacoördinator Frans-Joseph van Lierop: zie site.)
  • Mijd sociaal contact. U kunt ook geen bezoek ontvangen of op bezoek gaan en ook geen boodschappen doen. Bel alleen met de huisarts als de klachten verergeren (meer dan 38 graden koorts en moeite met ademhalen) en u medische hulp nodig heeft.
  • Als u zich beter voelt en 24 uur lang geen gezondheidsklachten heeft gehad, bent u genezen. Dan kunt u anderen niet meer besmetten.
  • Teams waarin een speler, speelster en/of staflid klachten heeft, mogen blijven trainen en wedstrijden spelen met uitzondering van de persoon in kwestie. Het is aan eenieder om zelf te bepalen om dit wel of niet te doen. Dit zal te allen tijden worden gerespecteerd.
  • Als iemand van de vereniging positief wordt getest op het coronavirus, dan gelden de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft om in quarantaine te gaan, is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend niet deel aan trainingen en wedstrijden.

Samen gaan we proberen om de start van het nieuwe seizoen zo goed mogelijk vorm te geven. Dat zal van ons allemaal de nodige creativiteit en flexibiliteit vergen, maar in mei en juni hebben we laten zien dat het ongetwijfeld goed gaat komen. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen de richtlijnen, zowel vanuit overheid/RIVM als bij de club, altijd veranderen, maar dan laten we dat meteen via de bekende mediakanalen aan jullie weten.

Namens bestuur en teamleiders bij voorbaat dank voor jullie medewerking.

 

 

Deel bericht

Terug naar boven