Ron Jansen eerste versterking Gemert

16 maart 2016

Gemert heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Ron Jansen. De 24-jarige Veldhovenaar komt dit seizoen uit voor rksv Nuenen en speelde voordien bij UNA in zijn geboortedorp. Daar doorliep hij de hele opleiding en speelde hij viereneenhalf jaar in de A-selectie.

Ron Jansen was woensdagavond in Gemert om in het bijzijn van voorzitter Carlo Hazenveld en Anthony Geurts van de Technische Commissie zijn handtekening te zetten. Het was niet de eerste keer dat hij op sportpark Molenbroek was. Jansen kent Gemert van de onderlinge ontmoetingen met UNA en dit seizoen Nuenen (bekerduel).  ,,In de hoofdklasse vond ik UNA en Gemert altijd de mooiste clubs. Als Gemert in de topklasse speelde, stond UNA bovenaan in de hoofdklasse en andersom, dus ontliepen we elkaar een beetje. Ik was dus meteen enthousiast toen Gemert interesse toonde. Het hoofdveld hier met het vele publiek, dat heeft me altijd erg aangesproken. Ik kijk ernaar uit om hier komende zomer te beginnen.”

Hij is bij de zwartwitten de beoogd opvolger van Thijs van Pol, die aan het einde van het seizoen naar eerstedivisionist FC Oss vertrekt. Jansen gaat vol voor de spitspositie. Hij speelde als centrumaanvaller bij UNA, maar wordt bij Nuenen meestal als rechtsbuiten geposteerd. ,,De trainer (Dennis Dekkers, red.) kent me als spits. Die positie heeft ook mijn voorkeur, ik denk dat ik daar het meest tot mijn recht kom. Dat is een van de argumenten om nu voor Gemert te kiezen.”

Roel Jansen-103

Deel bericht

Terug naar boven