Gemert donderdagavond op jacht naar kwartfinale beker

20 maart 2018

Gemert kwam het afgelopen weekend niet in actie omdat het duel in Halsteren werd afgelast. De ploeg van Dennis Dekkers richtte snel het vizier op het toernooi om de districtsbeker. Donderdagavond (22 maart) speelt Gemert in de achtste finales namelijk thuis tegen rksv Heer. Als de zwartwitten de derdeklasser uit Maastricht uit weten te schakelen, treffen ze in de kwartfinale wederom op eigen veld de winnaar van het duel Prinses Irene – sv Deurne.

Op papier moet het bereiken van de kwartfinales natuurlijk haalbaar zijn voor de zwartwitten. Tegenstander – het in 1925 opgerichte rksv Heer – kwam weliswaar 30 jaar lang uit in hoogste regionen van het amateurvoetbal, maar tegenwoordig zijn de Maastrichtenaren terug te vinden in de derde klasse A Zuid 2, waarin ze op dit moment de derde plaats op de ranglijst bezetten.

Van onderschatting zal van Gemert-zijde echter geen sprake zijn donderdagavond. Daarvoor neemt de ploeg het toernooi om de districtsbeker te serieus. Een van de doelstellingen die Gemert zich ieder seizoen stelt is een plek bij de laatste vier van het bekertoernooi. Het winnen van de beker is niet alleen een mooie prijs die goed staat op de al rijk gevulde erelijst van de zwartwitten, het bereiken van de halve finales levert ook nog eens een leuke bonus op in de vorm van een ticket voor de eerste voorronde van het landelijke KNVB-bekertoernooi van volgend seizoen.

Als Gemert die halve finale haalt, speelt het opnieuw op eigen veld. Klik hier voor het hele schema.

Het belooft donderdagavond dan ook een leuke pot voetbal te worden op sportpark Molenbroek, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt.

U bent van harte welkom, de entree is gratis.

Deel bericht

Terug naar boven