Zwaarbevochten zege Gemert, hattrick Ralf Kemper: 2-3 tegen RKAVV

20 april 2019

Gemert heeft zaterdagavond een zwaarbevochten maar belangrijke overwinning geboekt op RKAVV. In Leidschendam werd het 2-3.  Ralf Kemper was de grote man aan Gemertse zijde en nam de hele Gemertse productie voor zijn rekening.

De zwartwitten zijn daardoor opgeschoven naar de tweede plaats van de ranglijst. Groene Ster won van Nuenen, maar Baronie verslikte zich opnieuw, nu in Unitas (3-0). Daardoor zijn de Limburgers de nieuwe lijstaanvoerders, met twee punten voorsprong Gemert en Baronie.

Gemert begon op sportpark Kastelenring in een licht gewijzigde samenstelling. Thijs van Pol raakte vorige week geblesseerd en was nog niet fit genoeg om te beginnen: de topscorer van de hoofdklasse zat zaterdag op de bank. Ook Jens Leijten was er nog niet bij. Op het middenveld kwam er een plekje vrij voor Dennis Groen, die na lang blessureleed zijn rentree maakte in de basis.

Gemert startte prima. Justin Houwers kreeg de eerste grote kans na een voorzet van Sander Vereijken, maar kon het net nog niet laten bollen. De eerste de beste dreiging aan de andere kant betekende direct de achterstand voor Gemert. RKAVV’er Hayden Bergen schoot raak: 1-0 in de achttiende minuut.

De zwartwitten moesten dus onverwachts in de achtervolging. De ploeg had duidelijk een voetballend overwicht, dus reden voor paniek was er allerminst. Dat bleek ook wel, want een paar minuten later stond de gelijkmaker op het bord. Met een prachtige actie op de rechterflank verzorgde Sander Vereijken het voorwerk. Ralf Kemper prikte raak: 1-1.

Gemert bleef daarna wel de betere ploeg en drong ook aan, maar kreeg toch weer een linkse directe te incasseren. Bij een ongelukkig moment aan de linkerkant van de zwartwitte defensie werd de bal door een Gemertse hand geraakt. De scheidsrechter strafte zwaar en legde de bal op de stip. Rico de Boer van RKAVV liet zich dat buitenkansje niet ontnemen en zette zijn ploeg weer op voorsprong.

Zo werd behoorlijk wat gevraagd van de veerkracht van de mannen van Reinald Boeren. Maar de ploeg kan altijd vertrouwen op de hoge productiviteit voorin. Ook als Thijs van Pol op de bank zit. Want ook de nummer twee van de topscorersranglijst van de hoofdklasse B heeft een zwartwit shirt om de schouders, Ralf Kemper. Hij tekende nog voor rust voor de 2-2. Hij was opnieuw dank verschuldigd aan Sander Vereijken. De Helmondse wervelwind is in vorm en zette opnieuw een paar Leidschendammers op het verkeerde been om Kemper vervolgens in de gelegenheid te stellen zijn zestiende van het seizoen aan te tekenen.

Zo ging de Gemertse aanhang toch nog redelijk gerust aan de koffie in de pauze. Maar wat schetste de verbazing: na rust waren de rollen omgedraaid. RKAVV beet veel feller van zich af en legde Gemert plotseling de wil op. De zwartwitten zagen er in die fase niet goed uit en kregen het soms ook Spaanse benauwd bij de dreiging van RKAVV. Zo spatte een vrije trap van Hamza Boukhari uiteen op de kruising.

In de 70e minuut voerde Reinald Boeren de wissel door die hij eigenlijk had willen voorkomen. Hij bracht Thijs van Pol binnen de lijnen. Nog los van de kwaliteiten van de spits zorgde hij meteen voor een mentale boost bij de zwartwitten. Waar even ervoor nog de 3-2 voor de thuisploeg in de lucht leek te hangen, keerde het geloof een beetje terug.  Meteen had Ralf Kemper de ultieme mogelijkheid op de eerste voorsprong van de avond. Vrij voor de keeper van RKAVV schoof hij de bal op de paal.

Maar tien minuten later was het toch raak. Thijs van Pol had in de hem gegunde speeltijd toch een cruciale inbreng met een fraaie voorzet, Ralf Kemper vervolmaakte zijn hattrick en liet de bal ijzingwekkend langzaam over de lijn rollen. Een verdediger van RKAVV probeerde de bal nog weg te werken, maar kwam een fractie te laat om Kemper’s zeventiende te verijdelen.

De 2-3 vormde het beginsignaal voor een zenuwslopende slotfase. Gemert had via Ralf Kemper en Willem den Dekker kansen om het duel in het slot te gooien, maar ook RKAVV kreeg in de ‘dying seconds’ nog een grote kans op de gelijkmaker. Na een communicatiestoornis in de Gemertse defensie stond RKAVV’er Jop Verhagen plots vrij voor Bono Barten. Maar de Gemertse goalie kwam er als winnaar uit. Oef, dat scheelde weinig.

Zo werden de drie punten over de streep gesleept en waren de opluchting en blijdschap groot na het laatste fluitsignaal. Gemert blijft met nog vier duels te gaan volop meedoen om het kampioenschap en de andere prijzen die nog in het verschiet liggen. Zo leidt Gemert nu ook de dans om de tweede en laatste periode. Met een gelijk aantal punten als Groene Ster, maar een beter doelsaldo.

Komende zondag is Gemert vrij. De strijd gaat verder op zondag 5 mei met een uitwedstrijd tegen IFC in Hendrik-Ido-Ambacht.

GEMERT: Barten: Houwers, Brugmans, Jacobs, Van den Broek; Habraken, Brouwers, Den Dekker, Groen (70. Van Pol); Kemper (85. Lalisang) en Vereijken (90. Ket).

 

Deel bericht

Terug naar boven