Zondag Bekerfinale Gemert-Blauw-Geel 38 in Panningen

16 mei 2017

Aanstaande zondag krijgt Gemert een uitgelezen kans om het seizoen 2016/2017 met een hoofdprijs te bekronen. Zondag spelen onze zwartwitten in Panningen namelijk de bekerfinale om de districtsbeker Zuid 2 tegen Blauw-Geel’38 uit Veghel.

Wedstrijden tussen Gemert en Blauw-Geel’38 worden mede door de derbysfeer altijd op het scherpst van de snede gespeeld. Opvallend detail hierbij is dat Gemert de laatste 4 jaar geen punten mee kon nemen uit Veghel, en Blauw-Geel nog nooit wist te winnen op sportpark Molenbroek.

De editie van aanstaande zondag is echter extra speciaal, niet alleen omdat het duel op neutraal terrein in Panningen wordt gespeeld, maar vooral omdat de inzet de districtsbeker Zuid 2 is. Deze prijs willen beide ploegen uiteraard graag in hun prijzenkast bijzetten.

Gemert kent een grote historie in het bekertoernooi. De ploeg won tot nu toe 6 keer de districtsbeker en  in 1999 de KNVB Beker  voor amateurs. De ploeg reist zondag echter wel af naar Panningen in de wetenschap dat het huidge seizoen tot nu toe niet bijster succesvol verliep voor de zwartwitten.

Gelukkig toonde Gemert de laatste weken aan dat de vorm weer stijgende is. Daarnaast zal de ploeg er ongetwijfeld op gebrand zijn om haar afscheid nemende aanvoerder Mark van Dijk een geweldig afscheidscadeau te geven in de vorm van de districtsbeker 2017.

Tegenstander Blauw-Geel’38 won de beker nog nooit, maar komt ongetwijfeld vol vertrouwen naar Panningen. De ploeg was dit seizoen onbetwist de sterkste in de hoofdklasse B en legde ruim voor het eind van de competitie al beslag op de titel. Zondag kunnen de Veghelnaren dus op jacht naar de dubbel wat het succes ongekend zou maken.

Hopelijk zullen veel supporters onze jongens komen steunen op sportpark Panningen-Noord in Panningen. Aftrap van het duel is om 14.30. Graag tot dan!

Deel bericht

Terug naar boven