Zes spelers stromen door van O19 naar O23

12 april 2021

Het competitievoetbal ligt inmiddels alweer een half jaar stil. Begin oktober stak het vermaledijde coronavirus opnieuw een stok tussen de spaken. Voor het O23-team van vv Gemert betekende dat een einde van wat nog maar net was begonnen. Immers, de nieuwe beloftencompetitie zag pas in de zomer het levenslicht en was veelbelovend van start gegaan, met op zaterdagmiddag aantrekkelijke wedstrijden op een hoog niveau. 

Inmiddels heeft de staf – trainer/coach Mats Raijmakers, Gert-Jan van den Eijnden en Petro Smits – de pijlen gericht op het nieuwe seizoen. Daarin zullen liefst zes spelers de overstap maken vanuit het hoogste jeugdteam, O19-1. Wij stellen ze graag aan u voor, in willekeurige volgorde:

TIGO VAN LEE, tweebenige centrale verdediger met een prima pass in de benen. Hij speelt al vanaf zijn jongste jeugd bij vv Gemert. De echte Gemert-fans herkennen zijn naam: Tigo is de zoon van Jordan, die jarenlang in de hoofdmacht van de zwartwitten speelde. Tigo gaat vervroegd over, want hij zou gezien zijn leeftijd (17) nog een seizoen in de O19 uit mogen komen.

WOUT BARTEN komt net als Tygo van Lee vervroegd over naar het beloftenteam. Wout is 18 jaar. Hij is geboren en getogen in Mariahout, maar maakt inmiddels al sinds de C’tjes (O15) deel uit van de Gemertse opleiding. Hij is een grote, sterke spits, die op alle aanvallende posities uit de voeten kan. 

CAS VAN ASSELDONK is een behendige buitenspeler. Rechtsbenig, maar komt graag vanaf de linkerkant. Heeft een prima trap. Maakte eerder de sprong van O17-2 naar O19-1 en bleef zich doorontwikkelen. Dat wordt nu beloond, hij mag zich volgend seizoen laten zien in het O23-team.

DAAN VAN ZON is een grote, sterke centrale verdediger uit Handel, die al vanaf de D op sportpark Molenbroek speelt. Broertje van Ties van Zon, die vorig jaar door blessureleed helaas weinig aan spelen toekwam in Gemert 1. Speelde het grootste deel van zijn jeugd als spits en werd pas in O19 verdediger. Niet zonder succes. Daan boekte veel progressie en maakt nu de stap naar de beloften.

BAS VAN SCHIJNDEL, net 19 geworden, is een linkerverdediger, die zich graag mengt in de opbouw en aanval en dan met zijn linkerbeen voor veel dreiging kan zorgen. Heeft een goede trap met zijn linker. Hoewel niet de grootste van het stel wint hij verdedigend veel duels. Heeft altijd in de jeugdopleiding van de zwartwitten gespeeld en volgend jaar dus in het voorportaal van de hoofdmacht. 

GIEL VAN DEN BOGAARD is de 18-jarige rechtsback van het huidige O19-team. Gemertenaar en al zijn hele jeugd in het zwartwit. Heeft de nodige pech gehad en moest zich tot twee keer toe terugvechten van zware knieblessures, maar heeft veerkracht getoond. Misschien niet de meest opvallende speler op het veld, maar is een slimme verdediger met goed inzicht.

Foto-onderschrift:

De zes spelers die de stap maken van O19 naar O23: Van links naar rechts: Daan van Zon , Giel van den Bogaard, Wout Barten, Bas van Schijndel, Tigo van Lee, Cas van Asseldonk.

Deel bericht

Terug naar boven