Vrouwen 1 raakt koppositie kwijt

12 november 2023

Een strijd tussen de nummer één en drie van de derde klasse, Gemert en SHH, beloofde een mooie en spannende wedstrijd op sportpark Molenbroek. Niets bleek minder waar. Het werd een stevige en felle partij waarbij uiteindelijk de gasten aan het langste eind trokken en met een 1-2 overwinning terugkeerden naar het Limburgse Herten.

Al direct aan het begin lieten de gasten uit Herten zien dat ze maar voor één ding naar Gemert waren afgereisd en dat was een overwinning. De groenwitten combineerden goed en rustig en dat resulteerde ook al in een snelle voorsprong. Na 6 minuten kon een diagonaal schot van SHH niet gekeerd worden door de Gemertse goalie en moesten de Gemertse weer aan een inhaalslag beginnen.

Omdat bleek dat de shirts van beide teams toch te veel op elkaar leken, moesten de zwartwitten zich even omkleden en als geelzwarten verder spelen. Of dit invloed had, is niet met zekerheid te zeggen, maar het spel van de Gemertsen werd er niet beter op. Pas in het tweede gedeelte van de eerste helft kreeg Gemert wat meer grip op de wedstrijd en werd het een gelijk opgaande strijd.

In de loop van de tweede helft, met nog een 0-1 stand op het scorebord, werd het spel wat feller en ook wat grimmiger. De scheidsrechter had zijn handen vol aan de twee fanatieke teams, waarbij er zelfs 3 gele kaarten getoond moesten worden. In de 89e minuut liepen de gasten uit naar 0-2, maar in de blessuretijd kwamen de Gemertse vrouwen nog terug door een benutte penalty. Ondanks de 7 minuten extra tijd kreeg de thuisploeg het niet meer voor elkaar om de, eigenlijk wel verdiende, gelijkmaker te maken en moesten de punten meegegeven worden aan SHH

Komende zondag geen wedstrijd voor Vrouwen 1. Op zondag 26 november treden ze in Zijtaart aan tegen VOW VR1. Aanvang 12.00 uur. Tot dan!