Vrouwen 1 bekert verder; zondag competitiestart!

24 september 2021

Het ging zeker niet van een leien dakje, maar de dames van het vaandel-vrouwenteam van vv Gemert hebben zich weten te kwalificeren voor de volgende ronde van de bekercompetitie. In Helmond tegen Bruheze VR2 was een 1-5 overwinning voldoende om de eerste plek in de poule op te eisen.

Op sportpark Espendonk leek het voor Vrouwen 1 in eerste instantie een formaliteit te worden. Concurrent Sparta’25 VR1 had namelijk van de dames uit Helmond dik gewonnen, terwijl Gemert tegen de dames uit Beek en Donk gelijk had gespeeld. Dus op papier moest dit klusje wel geklaard kunnen worden.

Maar het bleek toch iets anders te gaan dan verwacht. De blauwwitte dames van vv Bruheze VR2 kwamen veel feller uit de startblokken en kregen al direct diverse kansen, vooral via hun snelle rechtsbuiten. Toch was het Gemert die het eerste scoorde. Na een door de Gemertse goalie Kaatje (foto) gestopte penalty, kwam de thuisploeg alsnog snel op gelijke hoogte.

Slordig spel aan Gemertse zijde en de felheid aan de andere kant zorgden ervoor dat de strijd niet zomaar gestreden was. In de rust, waar de stand nog net in het voordeel van onze Vrouwen 1 was gebracht (1-2), liet coach Jelle duidelijk merken dat de instelling in het veld wel flink verbeterd moest worden om de uitslag de goede kant uit te laten vallen.

Het bleek uiteindelijk te helpen, want het regende opeens kansen voor onze zwartwitten. Het was te wijten aan de scherpte van onze speelsters, of eigenlijk het ontbreken daarvan, dat de einduitslag van 1-5 niet hoger uitviel. Kans op kans werd gemist, maar het resulteerde echter wel in het feit dat de Gemertse dames verder mogen bekeren.

Aanstaande zondag staat voor Vrouwen 1 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Op sportpark Molenbroek zullen de dames op de voor hen vaste speeltijd van 12.30 uur aantreden tegen Avanti’31 VR1 uit Schijndel. Supporters zijn vanzelfsprekend van harte welkom!

Deel bericht

Terug naar boven