Vrijdag en zaterdag bij vv Gemert: Gemerts Ballonfestijn

29 augustus 2023

Terug van even weggeweest. Komende vrijdag en zaterdag zijn de velden van vv Gemert het decor van het Gemerts Ballonfestijn.  Vele grote ballonnen zullen vanaf sportpark Molenbroek het luchtruim kiezen en iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken.

Het is even geleden dat het Gemerts Ballonfestijn op de agenda stond. De laatste keer was in 2019. Daarna gooide het coronavirus roet in het eten en vorig jaar was het slechte weer spelbreker.

De weersomstandigheden heeft niemand in de hand, maar optimistisch blikt de organisatie vooruit naar een nieuwe editie van het spektakel zoals we dat al vele jaren in Gemert kennen. In 1990 begon het als een bescheiden evenement in de tuin van het kasteel. Via het voormalige zwembad-grasveld bij Fitland en het groen van de Brabantse Kluis streek de organisatie in 2017 neer op de velden van voetbalvereniging Gemert. Daar werden drie edities gehouden, waarna de coronapandemie uitbrak. 

Nu keert het evenement terug op de kalender. Iets kleinschaliger dit keer, maar desondanks zeer de moeite waard om een bezoekje te brengen. Clown Ronnie Ballonie maakt weer zijn opwachting ter vermaak van de jongste bezoekers. De kantine en het terras van vv Gemert zijn geopend voor een natje en een droogje.

Op zowel vrijdag 1 september als zaterdag 2 september zijn de poorten van vv Gemert vanaf 17.00 uur geopend. Vanaf ongeveer 18.30 uur gaan de ballonnen omhoog. 

Zoals bekend heeft het Gemerts Ballonfestijn geen winstoogmerk. Er worden gebruikelijk tarieven gehanteerd, maar de kosten aan de ballonvaarders zijn beperkt gehouden.

Het overgrote deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. De organisatie heeft twee instellingen in deze gemeente uitgekozen, waarbij mensen centraal staan en die worden gerund door vrijwilligers. Het gaat om Hospice De Populier in Bakel en De Wereldkeuken in Gemert. Hoe meer vluchten worden geboekt, hoe groter het bedrag voor deze behartenswaardige lokale initiatieven.

De organisatie kijkt met veel enthousiasme uit naar de terugkeer van het Gemerts Ballonfestijn, dat net als tijdens eerdere edities gratis toegankelijk zal zijn.

Alle informatie is te vinden op de site: www.gemertsballonfestijn.nl.

Graag tot vrijdagavond!

 

Deel bericht

Terug naar boven