Twee doelpunten Ron Jansen tegen DESO: 2-2

29 januari 2017

Gemert heeft gistermiddag één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen DESO. Het werd in Oss 2-2. Een uitslag die tot gemengde gevoelens leidde in het zwartwitte kamp. De ploeg knokte zich twee keer terug uit een achterstand, maar op basis van de veldverhoudingen had Gemert drie punten mee naar huis moeten nemen.

Gemert startte meteen goed, de beginfase op sportpark De Rusheuvel in Oss was voor de gasten. Youri van Brussel kreeg al in de derde minuut een uitstekende mogelijkheid om de score te openen, maar DESO-keeper Bart van de Beek kwam als winnaar uit de strijd.

Gemert domineerde, maar het doelpunt viel aan de andere kant. De 1-0 viel een beetje uit het niets, maar was wel fraai. Roy van Ottele schoot in de 22e minuut knap raak.

Voor rust kreeg Gemert die achterstand niet meer gerepareerd, ondanks serieuze pogingen van Mark van Dijk (kopbal net naast) en Joost Habraken (schot vanaf zestienmetergebied, naast).

Kort na de hervatting sloeg de schrik opnieuw om het lijf van de meegereisde Gemert-supporters. Bram Jacobs slaagde er ternauwernood in om een inzet van Ottele uit de doelmond te koppen en voorkwam daarmee dat de marge werd verdubbeld.

Gemert had ook in de tweede helft het betere van het spel. De ploeg had in ieder geval meer balbezit, al liet DESO dat ook wel toe om vervolgens vanuit de reactie toe te kunnen slaan. Joost Habraken kreeg een mooie kopkans. Na een uur werd Yoeri Vissers afgelost door Jasper Lalisang. Gemert schakelde nog een tandje bij en kwam meer dan verdiend op gelijke hoogte. Goed voorbereidend werk van Vincent Buijssen werd op waarde geschat door Ron Jansen, die de 1-1 binnenprikte.

Dat leek de opmaat naar meer voor Gemert, maar dat viel tegen. Het gejuich was nog maar net verstomd, toen DESO aan de andere kant van het veld een penalty kreeg. Yori Vermeulen werd bestraft voor een overtreding. Net binnen of net buiten het strafschopgebied, daar ging de discussie over in Oss, maar scheidsrechter Ruperti legde de bal op de stip. Björn Arts schoot vanaf elf meter binnen: 2-1.

Opnieuw moest Gemert in de achtervolging. De zwartwitten verdienden een compliment voor de veerkracht. De ploeg bleef aandringen en ging met Jeffrey Driessen als extra aanvaller op jacht naar de 2-2. Dat lukte. In de 81e minuut testte Vincent Buijsen opnieuw de kwetsbare rechterflank van DESO. Ron Jansen maakte het knap af met een hakje: 2-2.

De Gemertse aanhang ging er nog eens goed voor zitten, want wellicht zat er nog meer in het vat en zou het krachtsverschil in de slotfase alsnog beloond worden met drie punten. Maar zover kwam het uiteindelijk niet meer. De ploeg moest genoegen nemen met een puntje.

GEMERT: Van Ommeren: Leijten, Jori Vermeulen (72. Driessen), Jacobs, Van Berlo, Habraken, Vissers (60. Lalisang), Van Dijk, Van Brussel, Jansen, Buijssen.

Deel bericht

Terug naar boven