Sterke start Gemert in Oss

21 augustus 2022

Gemert heeft zondagmiddag een even knappe als zwaarbevochten zege behaald op bezoek bij O.S.S.’20. Gemert won de traditioneel lastige uitwedstrijd na een 0-1 voorsprong bij rust uiteindelijk met 1-2. Jasper Waalkens en T-Shawn Illidge (vanaf elf meter) tekenden voor de Gemertse treffers

De eerste kansen lieten niet lang op zich wachten op het zonovergoten de Rusheuvel. De thuisclub  kreeg in de derde minuut de eerste kans van de wedstrijd. Gemert antwoordde met een poging van Jorzolino Falkenstein die echter kracht en precisie  miste

Hierna nam O.S.S.’20 heft nadrukkelijk in handen en kwam de Gemert-verdediging flink onder druk te staan. De Osse voorwaartsen waren echter slordig in de afwerking en lieten een paar behoorlijke kansen onbenut.

De openingstreffer van Gemert na een minuut op 20 voetballen kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. De O.S.S.’20-doelman verkeek zich op een verraderlijk schot van Jasper Waalkens en het was niet Oss maar Gemert dat de leiding nam, 0-1

Twee minuten later had Jorzolino Falkenstein de score zelfs nog kunnen verdubbelen maar voor de rest was het de thuisclub die de lakens uitdeelde in de eerste helft. De ploeg van de nieuwe trainer Roy de Haan bleef echter slordig in de afwerking.

Na rust had Gemert haar zaakjes beter voor elkaar en kwam de ploeg lange tijd niet de in de problemen, Ralf Kemper had het zijn ploeg nog wat makkelijker kunnen maken als hij in de 55e minuut een voorzet van Bram Zwanen had weten te verzilveren. Van dichtbij kopte de nieuwbakken aanvoerder echter op de paal.

Naarmate de tweede helft vorderde ontwikkelde O.S.S.’20 weer meer druk en kreeg het ook weer meer kansen, de Gemert-defensie met een sterk keepende Stefan Tielemans gaf echter geen krimp.

Tien minuten voor tijd besliste Gemert het duel definitief in haar voordeel. Met zijn eerste actie verdiende de ingevallen Hazem Ben Rouba een strafschop die door de eveneens ingevallen T-Shawn Illidge probleemloos werd binnengeschoten, 0-2

In de slotminuten liet Gemert nog twee dotten van kansen onbenut maar de zege kwam ondanks de late aansluitingstreffer van Rob van Sonsbeek in de 93e minuut niet meer in gevaar, 1-2

Een perfecte start dus voor onze zwartwitten die zich nu op gaan maken voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, aanstaande zondag tegen JOS Watergraafsmeer.