Start cursus trainer/coach jeugd bij vv Gemert

4 september 2018

We starten dit najaar bij vv Gemert weer de KNVB-cursus Jeugd Voetbal Trainer Coach (JVTC). Een cursus voor vooral beginnende trainers, waarin de focus ligt op het verantwoord omgaan met kinderen in hun voetballeerproces. Vier avonden (van 19.00 uur tot ongeveer 22.00 uur) en de nodige uurtjes thuiswerk (15 tot 20) is de investering die gevraagd wordt van de cursisten. Maar bij een voldoende resultaat heb je ook een stevige basis te pakken!

De cursusavonden zijn op maandag: 8 oktober en 29 oktober, 19 november en 3 december.

Op elke avond zullen we buiten een praktijkopdracht uitvoeren, dus trainingskleding is gewenst. Werkboeken worden verstrekt door de KNVB/vv Gemert, pennen en wat extra aantekenpapier verzorg je zelf. Nog een niet onbelangrijk detail: de cursisten moeten lid zijn van een voetbalclub vanwege het voor de inschrijving noodzakelijke lidmaatschapsnummer.

Thema’s die behandeld worden:

–Structuur van voetballen: hoe kijken we naar voetbal, hoe leren we voetballen?
– De drie werkgebieden van de trainer: wedstrijden/trainingen/begeleiding
– Wat zijn de kernkwaliteiten van een JVTC-er?

Voor extra informatie en inschrijven kan men zich wenden tot de cursusleider Toine Ketelaars, Hoofd Jeugdopleiding vv Gemert. E-mail: toineketelaars@online.nl of 06-13310318. Inschrijven is mogelijk tot ongeveer 1 oktober. De cursus gaat door indien er minimaal 8 deelnemers zijn,  maximum aantal deelnemers is 12. Bij een grotere belangstelling wordt gekeken naar een tweede cursus dit najaar of voorjaar.

Deel bericht

Terug naar boven