SSS’18 te sterk voor Vrouwen 1 in bekerwedstrijd

10 september 2023

Eindelijk was het zover, de eerste officiële wedstrijd van de speelsters van het vrouwenvaandelteam van vv Gemert in het nieuwe seizoen. Voordat de competitie start, moeten eerst twee bekerwedstrijden gespeeld worden. En dat dit niet gemakkelijk zou worden, bleek al snel na de loting, omdat er twee tweedeklassers aan de Gemertse dames gekoppeld werden.

Zondag werd de eerste van de twee bekerduels in Overloon gespeeld tegen de plaatselijke SSS’18 Vrouwen 1. Hoewel de zwartwitten goed tegenstand boden, bleven de 3 punten in Overloon na een 3-0 eindstand.

Het ging allemaal wel erg snel in het begin. Al binnen vijf minuten hadden de dames van SSS’18 de bal achter sluitpost Kaatje liggen. Daarna kregen de zwartwitten wat meer controle over de wedstrijd en ontstonden er ook wat kansjes aan Gemertse kant.

Tijdens de broodnodige drinkpauze in de eerste helft op het snikhete sportpark De Raay, kon coach Jelle Roosjen wat extra instructies geven en hierdoor werd de organisatie in de verdediging wat beter. Aan het eind van die eerst helft kwam SSS’18 toch nog, zij het twijfelachtig, op 2-0. Vele zagen een buitenspeldoelpunt, maar de scheidsrechter keurde de goal toch goed. En met die stand werd ook de kleedkamer opgezocht.

Direct na rust was de thuisploeg wat alerter en dat resulteerde al snel in de 3-0 voor de geel-zwarten. Vanwege de hoge temperaturen bleken beide teams nog amper in staat om doelgericht te zijn en dus bleef die stand uiteindelijk ook op het scorebord staan.

Helaas geen overwinning, maar de dames hebben wel laten zien dat ze ook tegen een tweedeklasser goed verzet kunnen bieden.

Komende zondag de volgende bekerwedstrijd en wel op sportpark Molenbroek tegen het Zeilbergse ZSV vrouwen 1. Aanvang 12:30 uur. Komt allen kijken.

Deel bericht

Terug naar boven