Rob Vonk nieuwe keeperstrainer selectie Gemert

25 januari 2023

Bij de selectie van Gemert 1 vindt met ingang van het nieuwe seizoen een wisseling plaats bij de keeperstrainers. Theo van den Boogaard doet na vele jaren een stap terug en wordt opgevolgd door Rob Vonk.

Theo van den Boogaard is al bijna twintig jaar actief in de staf van de zwartwitten. Tussen 2000 en 2016 vervulde hij verschillende functies; keeperstrainer, assistent-trainer en teammanager. Ook was hij toen al lid van de Technische Commissie. Na een korte onderbreking keerde hij in 2019 terug: in de TC en later ook weer als keeperstrainer van de hoofdmacht. 

,,Al met al vind ik het na twintig jaar mooi geweest”, vertelt hij. ,,Ik heb daarom zelf aangegeven dat ik graag wil stoppen. Vervolgens zoeken we altijd eerst intern naar een opvolger, ik ben blij dat we iemand uit eigen gelederen naar voren hebben kunnen schuiven.” 

Rob Vonk is immers een bekend gezicht op sportpark Molenbroek. Hij was in de jaren negentig één seizoen keeper in de Gemertse selectie – destijds samen met Wiljan Croymans en Arno Kersten. Hij keerde daarna terug bij zijn cluppie Boekel Sport, waar hij tot zijn 39e onder de lat stond. Op dit moment traint hij de keepers van de Boekelse A-selectie en die van de jeugdselectieteams. Tevens is hij al zo’n drie jaar keeperstrainer van de Gemertse jeugdselectieteams O16, O17 en O19.

Mooie nieuwe uitdaging
Voor die functies moeten Gemert en Boekel Sport op zoek naar een vervanger. ,,Dat is straks niet te combineren met mijn rol bij Gemert 1”, zegt de 57-jarige Boekelnaar. ,,Ik had en heb het goed naar mijn zin, zowel bij Boekel Sport als bij de jeugd van Gemert, maar dit is voor mij een mooie uitdaging; een stapje hogerop. Ik ken twee van de drie keepers uit de selectie. Stefan (Tielemans, red.) nog van zijn tijd bij Boekel Sport en Romeo (Okonkwo) toen hij nog in de O19-1 speelde. Ik heb er zin in om straks met die jongens aan de slag te gaan.”

Theo van den Boogaard blijft lid van de Technische Commissie, waarin hij ook verantwoordelijk is voor de keepers. ,,En als Rob eens een keer niet kan, ben ik zijn backup.”

Deel bericht

Terug naar boven