Remise in derby Vrouwen 1

13 september 2021

Het eerste vrouwenteam van vv Gemert heeft zondag met 3-3 gelijkgespeeld in de bekerwedstrijd tegen Sparta’25 uit Beek en Donk. 

Het moest het beslissende duel worden in de poulefase van de beker voor de vrouwen van vv Gemert. Zelf wonnen de zwartwitten dinsdag met 14-2 van rksv Boerdonk, terwijl de vrouwen uit Sparta’25 het damesteam uit Bruheze met 1-11 hadden teruggewezen. Beide teams hebben dus scorend vermogen en het onderling duel zou dus mogelijk beslissend kunnen zijn.

Gespannen begonnen de teams op sportpark ’t Heereind aan de wedstrijd. Hoewel de bekercompetitie vaak wordt gezien als voorbereiding op de competitie bleek al snel dat de teams er toch op gebrand waren op een overwinning. Een duel tussen Gemert en Sparta’25 blijft toch altijd iets speciaals. 

Sparta’25 VR1 begon fel, maar de zwartwitte dames bleven rustig hun spelletje spelen. Uiteindelijk resulteerde dat na een half uur spelen ook in het eerste doelpunt van de uitploeg. De dames uit Beek en Donk waren niet uit het veld geslagen en op randje rust kwamen ze toch nog langszij. Het was de voorbode voor een boeiend vervolg. 

Na rust bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. De een wat fysieker, de ander voetballend wat beter. Uiteindelijk was een 3-3 uitslag ook een resultaat waar beide teams mee konden leven. 

Komende zondag wordt de laatste bekerwedstrijd uit de poulefase gespeeld. Vrouwen 1 speelt dan om 13.00 uur tegen Bruheze VR1 op sportpark Heiakker in Helmond.

Fotobijschrift:
Spits Lynn Donkers beloonde het hardwerkende team met een hattrick.

Deel bericht

Terug naar boven