Rainer van Gaal Appelhof aan de slag bij Utrecht

4 mei 2017
Rainer van Gaal Appelhof gaat volgend seizoen aan de slag bij FC Utrecht. De Gemertenaar heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de eerste selectie van de eredivisieclub.
Rainer is sinds dit seizoen fysiek- en hersteltrainer bij de selectie van vv Gemert. Ook vervult hij de rol van video-analist.  Voor hem ligt in de Domstad een mooie uitdaging. ,,De precieze rol- en taakverdeling wordt in de komende weken duidelijk tijdens de gesprekken die nog volgen. Samen met de inspanningsfysioloog word ik verantwoordelijk voor het fysieke gedeelte bij het eerste elftal. Hierbij kun je onder andere denken aan het vormgeven van de (team)periodisering en het monitoren van de spelers met behulp van GPS en hartslagregistratie.”
De focus van Rainer komt te liggen op het veldwerk. ,,Het geven en begeleiden van de warming-up, voetbalconditionele training, kracht- en snelheidstraining, individuele trainingen evenals een stukje Return-To-Play, oftewel het einde van de revalidatietraining, zoals we dit bij vv Gemert ook hebben.”
Eerder was Rainer al stagiair actief bij de selectie van ADO Den Haag. Er volgen nog gesprekken of Rainer en vv Gemert ook komend seizoen nog iets voor elkaar kunnen betekenen.
Wij wensen hem in ieder geval veel succes bij FC Utrecht!

Deel bericht

Terug naar boven