Pijnlijke middag Gemert in Den Haag

1 oktober 2023

Gemert beleefde zondag een pijnlijke middag in Den Haag. De zwartwitten verloren hun ongeslagen status in de derde divisie B en dat gebeurde op nogal ondubbelzinnige wijze. Het werd 5-0 voor Quick.

De ploeg die tot zondagmiddag nog maar drie tegentreffers had geïncasseerd, zag dat aantal dus in één klap meer dan verdubbelen.

Wie puur naar de cijfers kijkt, zou kunnen denken dat Gemert in Den Haag van het kastje naar de muur is gespeeld. Maar dat viel eigenlijk wel mee. Het was meer zo’n wedstrijd die je er in een seizoen altijd een of twee bij hebt zitten, helemaal volgens de Wet van Murphy: wat verkeerd kan gaan, gaat ook verkeerd. En dat werd – het moet gezegd – knap afgestraft door de thuisploeg, die bijna elk Gemertse misstap direct verzilverde.

Gemert startte op sportpark Nieuw Hanenburg, op een steenworp van het strand van Kijkduin, met Job Michels in de basis. In de beginfase was er evenwicht en was Gemert zelfs de meest dreigende ploeg, met name via Eon Herman op de linkerflank.

Na een kwartier kwam de ploeg plots op achterstand. Dat gebeurde door twee ongelukkige momenten. Yentl Meyssen kreeg geel bij een duel net buiten het eigen strafschopgebied. Dat was onterecht. De scheidsrechter ontging dat de eerste overtreding door de speler van Quick was begaan. De vrije trap leek vervolgens een prooi te worden voor Stefan Tielemans, maar die kon de bal niet onder controle houden, waarna Enzo Huntink de rebound binnenschoof: 1-0.

Dat was een domper voor de zwartwitten, die daarna het ritme even kwijt waren, terwijl de thuisploeg juist extra energie kreeg. Brent Achten kon in de 21e minuut een tweede treffer nog voorkomen met een sliding, maar even later was het toch raak. Op randje buitenspel had Ricky van Mierlo een vrij veld voor zich. De Gemertse defensie leek het nog te kunnen corrigeren bij de voorzet, maar de bal viel toch weer voor de voeten van Van Mierlo: 2-0.

Bij Gemert keek iedereen naar de assistent, want was het bij die laatste bal geen buitenspel? Nee, vond het arbitrale duo.

Zo werd in het eerste half uur veel van de veerkracht van Gemert gevraagd. De ploeg probeerde daarna iets terug te doen, maar slaagde er lange tijd niet in om echt gevaarlijk te worden. Tot de 40e minuut. Een actie van Eon Herman leidde tot een dot van een kans voor Job Michels. De jongeling hoefde alleen maar het laatste zetje te geven, maar schoot van dichtbij over. Zo ging de ultieme kans op de aansluiting voor het rustsignaal in rook op.

Toch hoefde Gemert nog niet te wanhopen. Na rust draaide de ploeg de duimschroeven aan en leek er echt nog wel wat in het vat te zitten voor de zwartwitten. Zo stuitte Matt Bolhuis van dichtbij op de keeper.

Maar na ruim een uur was het over en uit. Gemert leed balverlies rond de middenlijn en rolde daarmee de rode loper uit voor de Haantjes, zoals de bijnaam van Quick luidt. Zoals de hele middag al wisten die er wel raad mee; binnen een paar seconden lag de 3-0 achter Stefan Tielemans.

Dat was uiteraard de beslissing. Gemert probeerde het nog wel, maar de overtuiging was weg en weinig lukte nog. Aan de andere kant veranderde alles wat Quick aanraakte zo’n beetje in goud. Het thuispubliek werd getrakteerd op twee fraaie goals. Een zondagsschot van afstand viel zomaar in de touwen (4-0) en in de allerlaatste minuut draaide invaller Jeppe Koster de bal in de kruising: 5-0.

Gemert moet de reis naar de kust maar snel vergeten. Komende zaterdag krijgt de ploeg alweer de kans op revanche. Dan komt SteDoCo uit Hoornaar naar sportpark Molenbroek.

GEMERT: Tielemans; Deben (77. Brugmans), Meyssen (73. Kizir), Jacobs, Van den Broek (73. Hanenberg); Van Gerven, Bolhuis (73. Van Diepen), Achten (77. Van Zutphen); Michels, Kemper, Herman.

 

Deel bericht

Terug naar boven