Nieuwe thema-avonden in jeugdopleiding

24 oktober 2018

Thema-avonden ‘Functionele technieken’ (5 november) en ‘Groeimindset als basis voor talentontwikkeling’ (12 november).

Op maandag 5 november (aanvang 20 uur) gaan we aan de slag met de voetbaltechnieken: wat zijn de basistechnieken en wat zijn de functionele technieken? In welke situaties zijn beide te gebruiken? Wat zijn de aandachtspunten?

Na een korte inleiding in de kantine gaan we ze zelf oefenen op het veld, zodat we ondervinden wat voetballertjes meemaken indien ze deze oefeningen ondergaan. We sluiten af in de kantine met een terugblik op de avond en je gaat met een reeks bruikbare oefeningen weer naar huis om de volgende training van je team voor te bereiden!

Op maandag 12 november (aanvang 20 uur) een relatief nieuw onderwerp: Groeimindset. Wat voor invloed hebben trainingen (en vooral fouten maken) op het menselijke brein? Wat is de juiste mindset voor spelers om hun talenten te ontwikkelen? Hoe reageer je wanneer spelers zeggen: ‘dat leer ik toch nooit?’ Welke complimenten stimuleren spelers om het uiterste uit zichzelf te halen en welke juist niet? Hoe herken je spelers die door gebrek aan vertrouwen niet alles uit hun aanleg halen en hoe krijg je dat omgedraaid? Hoe kun je spelers beter leren omgaan met de stress en spanning van wedstrijden?

Dat we hier meerdere keren de link zullen leggen met het onderwijs maar zelfs met het functioneren in de maatschappij lijkt logisch. Nieuwsgierig? Kom luisteren op 12 november en ontvang handvatten voor de mentale begeleiding van spelers of gewoon, opgroeiende kinderen!!!

De avond voor Functionele technieken is alleen voor trainers en leiders van vv Gemert. Op de avond van 12 november zijn ook ouders van harte welkom.

Voor beide avonden dient u zich wel aan te melden en vol = vol! Bij een grotere belangstelling dan geschikt is voor een kwalitatief goede inhoudelijke avond (12 à 15 personen) wordt er een extra datum geprikt.

Aanmelden kan bij Toine Ketelaars, Hoofd Opleidingen van vv Gemert, via toineketelaars@online.nl of een appje naar 06-13310318.

 

Deel bericht

Terug naar boven