Niek van den Berg opvolger Tjapko Teuben

9 februari 2024

Voetbalvereniging Gemert heeft dichtbij een opvolger gevonden voor Tjapko Teuben. Niek van den Berg, nu al lid van de staf, wordt volgend seizoen eerste assistent van hoofdtrainer Reinald Boeren.

Niek is dit seizoen als assistent-trainer de schakel tussen het O23-team en het eerste elftal en probeert in die nieuwe rol de overgang van de beloften naar de hoofdmacht te vergemakkelijken.

Gemert moest op zoek naar een vervanger van Tjapko Teuben, die besloten heeft om aan het einde van het seizoen na elf jaar (!) afscheid te nemen. Niek was meteen de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen. 

De 32-jarige Deurnenaar is inmiddels een echte zwartwitter. Niek begon als jeugdtrainer bij ZSV Zeilberg en stapte als trainer over naar de gezamenlijke opleiding van VVV en Helmond Sport. Toen die opleiding stopte, maakte hij zijn entree op sportpark Molenbroek. Hij was trainer van O17-1 en zes jaar van O19-1. 

,,In die jaren was het eerlijk gezegd nooit een ambitie om actief te worden in het seniorenvoetbal. Maar na zeven seizoenen in de jeugd van Gemert was ik wel op zoek naar een nieuwe uitdaging. En ik moet zeggen: het bevalt me heel erg goed.”

De vraag of hij wilde doorschuiven naar het eerste assistentschap viel in goede aarde. ,,Ik draai nu natuurlijk al mee met de staf en de spelersgroep, dus in die zin is het voor mijn gevoel niet zo’n grote stap. De klik met de mensen in en rond het team is er al. Wat ik wel leuk vind, is om weer echt onderdeel uit te maken van één team. Dat echte teamgevoel – samen winnen, verliezen en ergens naartoe werken – dat mis ik nu wel een beetje.”

Anthony Geurts is blij met deze oplossing. ,,Als Technische Commissie staan we voor de ontwikkeling van spelers, maar ook van trainers. Voor ons is het ideaal als we intern talentvolle mensen zoals Niek naar voren kunnen schuiven.” 

Behalve Tjapko stopt ook teammanager Rob Vaessen aan het einde van het seizoen. Over diens opvolging komt binnenkort meer duidelijkheid.

 

Deel bericht

Terug naar boven