Moeizame middag, mooie afloop voor Gemert; ploeg loopt puntje uit

10 april 2022

Gemert beleefde zondag een heel moeizame middag en mocht na negentig minuten niet klagen met een remise tegen ADO’20, 2-2. Toch werd de positie aan kop van de ranglijst opnieuw verstevigd, want zowel nummer twee OFC als nummer drie Groene Ster verloor. 

Dus koestert Gemert nu een voorsprong van zes punten op OFC. En die slotsom toverde zondagmiddag vanzelfsprekend toch een brede glimlach op het zwartwitte gezicht.

De wedstrijd tegen ADO’20, de nummer vijf van de ranglijst en de laatste weken in goeden doen, begon dramatisch voor de thuisploeg. Wie dacht dat Gemert zijn lesje had geleerd na afgelopen woensdag – toen het na 8 minuten 2-0 stond in het voordeel van Blauw Geel’38 – kwam bedrogen uit. Nu duurde het elf minuten voordat dezelfde stand op het bord stond.

Het eerste waarschuwingsschot werd al in de eerste minuut geleverd. Ruben Doesburg van ADO’20 kwam voor het eerst door op de rechterflank, maar met vereende krachten werd de openingsgoal voorkomen. Het was uitstel van executie. In de 7e minuut was Doesburg weer eens op stoom. Hij toonde zich sneller dan de Gemertse verdedigers en prikte de 0-1 binnen.

Het was geen wake-up call voor Gemert. ADO’20 ging verder op de ingeslagen weg; het blootleggen van de kwetsbaarheid van Gemert, dat maar geen vat kreeg op de opponent. Opnieuw een knappe steekbal van Daan Boerlage stelde dit keer Marvin Boom in staat om te scoren: 0-2.

Zo zag Gemert zich opnieuw geconfronteerd met een giga-opdracht; de ploeg maakte het zich zo voor de tweede keer in de week enorm moeilijk.

Langzaam maar zeker kregen de zwartwitten daarna wat meer grip op de wedstrijd. Dylan van Diepen kreeg een goede kopkans, even later schoot de jongeling in kansrijke positie in het zijnet.

Bram Jacobs moest zich al na 20 minuten met een blessure laten vervangen. Yentl Meyssen verving hem in het defensiecentrum en aan het einde van de eerste helft zette de Gemertse Vlaming hoogstpersoonlijk zijn handtekening onder de 1-2. Dylan van Diepen leverde de voorzet af vanaf rechts. Ralf Kemper kopte en de afvallende bal was voor Yentl, die overtuigend binnenschoot. Die aansluitingstreffer gaf de Gemertse aanhang hoop.

De tweede helft ontwikkelde zich voor Gemert niet in de gewenste richting. ADO’20 bleef de defensie van Gemert op gezette tijden testen, terwijl de thuisploeg nooit kon domineren noch een echt offensief kon ontketenen. De gelijkmaker viel dan ook een beetje onverwachts. Dylan van Diepen – weer hij – produceerde een heerlijke individuele actie op de rechterflank. Ralf Kemper bekroonde de voorzet met een rake kopbal; 2-2. De 23e goal van de spits dit seizoen.

Toch knap hoe de ploeg zich uit ogenschijnlijk geslagen positie terugknokt. Het toont de veerkracht van de ploeg van Reinald Boeren.

De supporters hoopten dat de ploeg nu door zou trekken naar een nieuwe driepunter, maar dat viel een beetje tegen. ADO’20 speelde op sportpark Molenbroek gewoon een prima wedstrijd en bezorgde de zwartwitten handenvol werk. Gemert kwam nauwelijks tot mogelijkheden, terwijl de Heemskerkers richting het einde nog nadrukkelijk aandrongen. Het leverde ook kansen op, zoals een paar minuten voor tijd, toen een katachtige reflex van Stefan Tielemans nodig was om de 2-3 te voorkomen.

Al met al mocht Gemert niet klagen met een gelijkspel, dat later ook nog goud waard werd door de verliespartijen van OFC en Groene Ster.

De komende dagen worden gebruikt om uit te rusten, te herstellen en de accu weer op te laten voor komende donderdag. Dan speelt Gemert de uitwedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer. Op Tweede Paasdag gevolgd door de derby op sportpark Molenbroek tegen UNA. De trein in de derde divisie dendert door….

GEMERT: Tielemans; Leijten, Jacobs (20. Meyssen, 86. Migchels), Van Loon, Brugmans, Lammers, Habraken, Den Dekker, Falkenstein (46. Daniels), Kemper, Van Diepen (78. Mezziani)

Meer wedstrijdfoto’s van Peter van Hout in het album op deze site.

Deel bericht

Terug naar boven