Michiel Merks nieuwe doelman vv Gemert

11 april 2018

vv Gemert heeft zich versterkt met een nieuwe doelman.  Michiel Merks voegt zich met ingang van het nieuwe seizoen bij de selectie van de zwartwitten. 

Michiel is afkomstig van derdedivisionist Blauw Geel’38, waar hij de voorbije twee seizoenen tweede doelman was achter Brahim Zaari. De 2 meter lange doelman woont in Boekel en doorliep daar ook de hele jeugdopleiding. Vanaf het eerste moment als zesjarige trok hij de keepershandschoenen aan en trad daarmee in de voetsporen van zijn pa, die ook altijd onder de lat heeft gestaan.

Al op zestienjarige leeftijd maakte Michiel zijn debuut in het Boekelse vaandelteam, twee jaar later werd hij de vaste sluitpost. Zijn talent bleef niet onopgemerkt. Na negen wedstrijden meldde Blauw Geel zich al bij de doelman en aan het einde van het seizoen vertrok hij naar het Prins Willem Alexander-sportpark in Veghel.

Hoewel hij daar nooit een basisplaats bemachtigde, kijkt het met een goed gevoel terug op de voorbije jaren. Hij maakte er het kampioenschap en de bekerwinst van vorig jaar mee. ,,Ik heb bij Blauw Geel ontzettend veel geleerd. Ik had met Brahim Zaari natuurlijk een klasbak van jewelste voor me, ik heb erg veel van hem opgestoken”, zei hij woensdagavond bij zijn presentatie.

Nu is de kans om verder te kijken, zegt hij. ,,Ik ben 21 jaar en wil graag aan spelen toekomen.” Michiel gaat bij Gemert de concurrentie aan met Bono Barten en Niels van Hooff. Zoals bekend nemen Sven van Ommeren en Frank Bouwmans aan het einde van het seizoen afscheid van de selectie. ,,Wij vinden dat we drie volwaardige keepers in de selectie moeten hebben. Dat is gelukt met Bono, Niels en Michiel”, zegt Anthony Geurts namens de Technische Commissie.

 

Deel bericht

Terug naar boven