Meteen succes voor Gemert onder 23

9 augustus 2020

Gemert onder 23 heeft zijn allereerste zege ooit geboekt. Het onlangs opgerichte beloftenteam klopte zaterdagavond onder tropische omstandigheden de leeftijdsgenoten van  Blauw-Geel 38/Jumbo in een oefenduel met 2-1.  De zege was een enorme opsteker voor het elftal dat vanwege vakanties nog niet compleet was en aangevuld werd met talenten uit de onder 19.

Gemert begon goed op sportpark Molenbroek. de thuisploeg had in het eerste kwartier weliswaar minder balbezit dan Blauw-Geel maar wel de beste kansen. Nadat Jelle van de Ven en Pepijn  Vroomans al dichtbij de openingstreffer waren geweest maakte eerste genoemde vlak voor de drinkpauze de 1-0. Na goed ingrijpen van centrale verdediger Daan van Zon kwam de bal voor de voeten van Jelle die koelbloedig afmaakte.

In de tweede helft kwam Blauw-Geel door een perfect uitgevoerde counter in de 54e minuut al snel op 1-1. Gemert herstelde zich echter snel van deze kleine domper en creëerde via Sidi Kourouma en Fons Brouwers al snel weer een paar kansen.

In de 75e minuut werd de Gemertse aanvalsdrang beloond door een doelpunt van Stijn van den Heuvel die door goed druk zetten van Fons Brouwers de bal op een presenteerblaadje kreeg en de bal van heel dichtbij over de lijn kon tikken.

In het laatste kwartier probeerde Blauw-Geel het nog wel maar wist Gemert door compact te spelen en hard te werken de 2-1 voorsprong over de streep te trekken.

Voor Gemert o23 wacht zaterdag de volgende thuiswedstrijd in de voorbereiding op de start van de eerste divisie. Tegenstander is dan Dongen o23. Aanvang van het duel is om 18.00 uur, na afloop van Gemert- Helmond Sport. De foto,s zijn gemaakt door Jan Vroomans