Late gelijkmaker zuur voor Gemert: 1-1 in Delft

11 september 2016

Gemert had vooraf misschien wel getekend voor een punt bij de koploper en op basis van de veldverhoudingen was de 1-1 wel terecht. Maar omdat de gelukkige goal van DHC pas in de 88e minuut viel, overheerste bij Gemert na afloop toch de teleurstelling. Bijna waren de drie punten over de meet gesleept, maar een van richting veranderd afstandsschot maakt er toch nog een remise van.

DHC speelt op een mooie, karakteristieke accommodatie. In vroeger tijden – eind jaren zestig – speelde hier Xerxes/DHC’66 in de eredivisie, met spelers als Willem van Hanegem en Eddy Treijtel. Nog altijd kunnen er in theorie 15.000 mensen terecht op het sportpark, maar de tijden dat die er waren zijn lang vervlogen. Op het kunstgras liet Gemert zich met name in de eerste helft van zijn beste kant zien. In dezelfde opstelling als vorige week tegen DESO werd de offensieve kracht van de thuisploeg – met Jordy Brouwer als aanvalsleider – aan banden gelegd. DHC had misschien wat meer balbezit, maar de gevaarlijke momenten waren voor Gemert.

Dat leidde ook tot de voorsprong, via een vrije trap met een plan. Op de punt van het zestienmetergebied legde Joost Habraken de bal verrassend breed. Jens Leijten haalde uit en via een Delfts been draaide de bal in de touwen: 0-1.

Dat ruggensteuntje deed Gemert goed. Verdedigend gaf de ploeg niets weg en met enkele speldenprikjes – inzet over van Jasper Lalisang, kopbal van Jori Vermeulen – leek zelfs de 0-2 binnen handbereik. Dat was knap tegen DHC, dat dit seizoen nog geen enkel punt had ingeleverd en samen met Nuenen fier aan de leiding ging in de hoofdklasse B. Bij de zwartwitten onderscheidde onder meer linksback Coen Brouwers zich. Hij speelde net als vorige week tegen DESO een uitstekende wedstrijd.

Na rust drong DHC zoals verwacht nog meer aan. Gaandeweg werden ook aanvallende wissels doorgevoerd. Zo kwam een-voudig international Romano Denneboom in het veld. De ploeg van trainer Rob de Lange heeft enkele vrije-trapspecialisten in de gelederen, dus probeerde de ploeg telkens overtredingen uit te lokken rond het strafschopgebied. Maar Gemert bleef defensief als een huis staan en liet zich niet provoceren. Verschil met de eerste helft was wel dat de zwartwitten de bal minder lang vast konden houden bij balbezit.

Richting het einde van de wedstrijd leek het vuur bij DHC langzaam te doven. Gemert kreeg weer een groter aandeel en mocht een paar keer aan de 0-2 ruiken. Een bijna eigen doelpunt van de Delftenaren belandde op het dak van het doel, Bram Jacobs kon de bal bijna binnentikken uit een corner en er waren een paar dreigende schietmomenten. Maar toen de finish in zicht was, ging het toch nog mis. Op een voor Gemert heel zure manier. De defensie heeft in de hele wedstrijd geen enkele (!) uitgespeelde kans toegestaan, maar moest capituleren toen een schot van Sergio Calor via een Gemerts ledemaat binnenviel.

Daarom overheerste na afloop de teleurstelling bij de zwartwitten. Tegelijkertijd kan de ploeg verder met wat het in Delft liet zien, zeker in de eerste helft. Komende zondag wacht opnieuw een uitwedstrijd: dan is DOSKO de tegenstander in Bergen op Zoom.

GEMERT – Van Ommeren; Leijten, Jori Vermeulen, Van Berlo, Jacobs, Brouwers; Habraken, Van Dijk, Lalisang (68. Davy Vermeulen); Jansen (82. Vissers) en Van Brussel (76. Kemper).