Jeugdtrainer Frank Ketelaars maakt stap naar Helmond Sport

1 juni 2022

Na liefst acht seizoenen in de jeugdopleiding vertrekt Frank Ketelaars als trainer bij vv Gemert. De 26-jarige coach stapt deze zomer over naar de voetbalacademie van Helmond Sport. Op De Braak sluit Frank aan bij de technische staf van de Onder 14.

Frank, een jongen van de club, heeft nu nog Gemert O13-1 onder zijn hoede.  ,,Ik wil mijn ambities waarmaken”, zegt hij over zijn naderende transfer. ,,Het is altijd mijn doel geweest om op een zo’n mogelijk niveau te trainen. Daar kan ik nu weer een stap in zetten. Het is ook nog eens een logische stap. Helmond Sport is dé profclub uit de buurt én goed te combineren met mijn werk als docent maatschappijleer op het Nuenens College.”

Voor Frank is het (huidige) SolarUnie Stadion ook niet nieuw. ,,Ik ben er genoeg geweest met ons pap, die zelf in het bestuur van Helmond Sport heeft gezeten. Ik herinner me nog een wedstrijd tegen Vitesse in de sneeuw, van lang geleden. Bovendien heb ik er met Gemert gespeeld. De oefenwedstrijd tegen Helmond Sport O13 staat eigenlijk standaard op de kalender.”

Verwend met jeugdopleiding vv Gemert
De duels met profclubs als Helmond Sport, FC Eindhoven en FC Den Bosch zijn hoogtepunten als jeugdtrainer bij Gemert, zo geeft Frank aan. ,,Ik weet nog dat ik als 18-jarige begon ben bij de E11. Ik heb daarna ook de E4, O13-2 en O14-1 getraind. En de laatste seizoenen natuurlijk de O13-1 onder mijn hoede gehad. Ik kan wel stellen dat ik verwend ben met de jeugdopleiding hier, dat ik bij Gemert de kneepjes van het vak heb geleerd en echt een ontzettend leuke en goede tijd heb gehad.”

Zijn gedachten gaan dan al snel terug naar de afgelopen jaren. Naar de bekerwinst drie jaar terug (‘dat was fantastisch’) en naar het onvergetelijke seizoen 2019/2020 (‘we wonnen drie toernooien en eindigden bovenaan in de competitie, maar door corona was er geen kampioenschap’). Frank: ,,Winnen is leuk, maar bezig zijn met die jongens én de ontwikkeling is het mooiste wat er is. En bovendien het belangrijkste. Daar staat Gemert ook voor.”

Bas van Schijndel neemt stokje over
Overigens zwaait Frank, die net als Joost Habraken en Jeen Schiks (beiden bij Gemert O17-1) dit seizoen het UEFA C-diploma heeft bemachtigd, niet helemaal af op sportpark Molenbroek. Hij blijft voetballen bij het negende seniorenelftal. ,,Bovendien blijf ik betrokken bij de jeugd”, zegt Frank, die het stokje bij de Onder 13-1 overdraagt aan zijn assistent Bas van Schijndel. ,,Maar dat zal dan vooral op de achtergrond zijn.”

Deel bericht

Terug naar boven