Informatiebijeenkomst kunstgrasvelden bij vv Gemert

17 juli 2017

In de kantine van voetbalvereniging Gemert werd maandagavond een informatiebijeenkomst gehouden over de vernieuwing van de kunstgrasvelden op onze accommodatie. De gemeente en voetbalvereniging wilden op deze manier leden, ouders en andere betrokkenen goed informeren over de keuzes die gemaakt zijn en de kans bieden om vragen te stellen.

Vorige week donderdag ging de Gemertse raad akkoord met het vervangen van de toplagen van de twee kunstgrasvelden. De voetbalclub is daar blij mee: de twee velden worden intensief gebruikt en zijn dringend aan vervanging toe. De velden worden straks voorzien van de meest moderne generatie kunstgras. Als instrooisel is gekozen voor het SBR-rubbergranulaat, dezelfde ‘infill’ als de huidige velden. Over deze korrels is rond de winterperiode veel debat geweest in de media. De korrel zou gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Later heeft onderzoek van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en het Europese instituut ECHA (European Chemicals Agency) uitgewezen dat sporten op kunstgras met rubbergranulaat veilig en verantwoord is.

In het overleg over de nieuwe kunstgrasvelden is veiligheid/gezondheid altijd prioriteit nummer één geweest bij alle betrokkenen. Alle overwegingen op een rijtje gezet, blijft de SBR-korrel overtuigend de best beschikbare infill.

Bij de bijeenkomst waren naast het bestuur van vv Gemert ook aanwezig: wethouder Martien Bankers, Silvain van de Wiel van het gespecialiseerde adviesbureau Newae en Judith Dijkers van GGD Brabant. Van de Wiel gaf een uitgebreide presentatie over de RIVM- en ECHA-onderzoeken en de verschillende types  instrooisel. Hij en Judith Dijkers beantwoordden alle vragen van de aanwezigen.

De vervanging van de toplagen van de kunstgrasvelden staat gepland voor de tweede helft van augustus en moet als alles naar wens verloopt afgerond zijn voor de start van het nieuwe seizoen.

Wilt u meer weten over wat maandagavond besproken is. Klik op onderstaande link voor de presentatie zoals die door Silvain van de Wiel van Newae werd toegelicht.

170712 17NW02405 presentatie

Deel bericht

Terug naar boven