Goed nieuws! Competities hervat, publiek welkom, kantine open

26 januari 2022

Goed nieuws uit de coronapersconferentie van dinsdagavond 25 januari! We mogen weer! De voetbalcompetities worden weer langzaam opgestart, publiek is weer welkom en ook de kantine mag weer open. Nog altijd gelden allerlei beperkingen, maar toch; we koesteren deze grote nieuwe stap vooruit.

Als vereniging zijn we dus blij met de nieuwe coronaversoepelingen, aangekondigd door premier Rutte en de nieuwe minister van volksgezondheid, Ernst Kuipers. Maar de coronapandemie is nog altijd niet voorbij. Het aantal besmettingen blijft grote zorgen baren. Daarom blijven we als vereniging onze verantwoordelijkheid nemen en vragen we iedereen om dat ook te doen: houd je aan de richtlijnen en gebruik je gezond verstand.

Met ingang van woensdag 26 januari gelden bij vv Gemert de volgende regels:

  • Er mag getraind worden, zonder beperkingen qua groepsgrootte of tijdsvakken.
  • Competities worden weer opgestart. Houd deze site in de gaten voor de nieuwe programma’s voor de komende weken. De KNVB zal daar zo snel mogelijk uitsluitsel over geven.
  • De kleedlokalen zijn open en er mag ook weer worden gedoucht. Extra oproep aan spelers/trainers/leiders om de kleedkamers schoon achter te laten.
  • In de kleedaccommodatie (inclusief de gangen naar de lokalen toe) wordt 1,5-meter afstand bewaard.
  • Voor iedereen van 13 jaar of ouder: wie zich in de kleedaccommodatie bevindt (ook in de gangen naar de lokalen toe) moet een mondkapje dragen. We vragen trainers en leiders om de jeugd daarin te begeleiden en daarop toe te zien.
  • Voor iedereen vanaf 18 jaar of ouder in de kleedaccommodatie geldt dat je op verzoek een Corona Toegangs Bewijs in de vorm van de corona-app moet tonen.
  • Publiek is weer welkom bij de trainen en wedstrijden, maar wel geldt te allen tijde de 1,5-meter-regel. Bij wedstrijden van het eerste elftal moeten bezoekers vanaf  18 jaar een Corona Toegangs Bewijs tonen.
  • De kantine gaat weer open. Net als in de rest van de horeca geldt een (uiterlijke) sluitingstijd van 22 uur. Binnen zijn er slechts zitplaatsen en moet 1,5e meter afstand worden bewaard. Bezoekers van 18 jaar en ouder moeten hun Corona Toegangs Bewijs tonen bij binnenkomst en op verzoek.
  • De donderdagse Clubavond wordt helaas nog niet hervat. Dat heeft te maken met de verplichte sluitingstijd van 22 uur. Zo gauw dat tijdstip verder opschuift, zal ook de Clubavond weer worden opgestart.
  • De coronapandemie is nog niet voorbij! Hanteer de algemene basisregels: was vaak en goed je handen, nies en hoest in je elleboog, geef elkaar geen hand, houd waar mogelijk 1,5 meter afstand, blijf thuis bij klachten en laat je direct testen bij de GGD of doe een zelftest, ook als je al gevaccineerd bent.

Als er meer bekend wordt, zullen we dat snel via deze site communiceren.

Namens bestuur en teamleiders bij voorbaat dank voor jullie medewerking.

Deel bericht

Terug naar boven