Gezamenlijk statement voetbal tegen racisme

23 november 2019
Naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom de wedstrijd FC Den Bosch – Excelsior maken naast de clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie ook alle clubs uit de Tweede en Derde Divisie en de hoofdklasse een statement tegen racisme. Racisme hoort niet in de maatschappij en dus ook niet in het voetbal. Daarom staan wij op tegen racisme.

Vanaf het eerste fluitsignaal bij de aftrap zullen de spelers tot het einde van de eerste minuut het voetbal laten voor wat het is, door de bal te spelen en vervolgens met alle spelers stil te blijven staan. Op het zelfde moment wordt er door heel Nederland hetzelfde statement gemaakt: Racisme? Dan voetballen we niet!

Door een statement te maken in het veld geven we, vanuit het voetbal, een duidelijk signaal dat genoeg écht genoeg is. Daarnaast heeft dit impact op zowel voetballiefhebbers als niet-liefhebbers, omdat het bij alle wedstrijden zichtbaar is en de nodige aandacht gaat krijgen. Aan het eind van de eerste helft wordt minimaal één minuut speeltijd toegevoegd om het gemis van de eerste minuut te compenseren.

De actie geldt ook de wedstrijd Gemert-EVV, zondagmiddag op sportpark Molenbroek.

Deel bericht

Terug naar boven