Gemert zondag op bezoek bij Leonidas

5 december 2018

Het blijft ongemeend spannend in de hoofdklasse B. Van de top 5 verloor afgelopen weekend alleen Unitas op bezoek bij Baronie en moest dus even pas op de plaats maken. De overige 4 ploegen maakten geen fout zodat Gemert en Baronie met ieder 27 punten hun (gedeelde) koppositie behielden. Nummer drie Groene Ster volgt op een punt, nummer vier Halsteren heeft 2 punten minder. Unitas sluit de top 5 af met een achterstand van 5 punten

Gemert kan zich zondag op bezoek bij Leonidas dan ook geen puntverlies permitteren. Na het bezoek aan Rotterdam sluit Gemert een week later de eerste competitiehelft thuis af met de absolute kraker tegen medekoploper de Baronie.

Gemert zit lekker in haar vel de laatste weken en boekte zondag alweer de derde zege op rij. Na het verlies in Uden was Gemert achtereenvolgens te sterk voor Unitas (4-0), Vlissingen (0-2) en afgelopen zondag dus RKAVV (2-0). Gemert heeft mede door de terugkeer van Joost Habraken nog meer kleur op de wangen gekregen en ook de omzettingen achterin hebben de ploeg goed gedaan.

Zondag treft Leonidas een ploeg afkomstig uit de Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. De Rotterdammers wonnen in 2012 de KNVB Beker bij de amateurs werden en werden in 2013 kampioen in de hoofdklasse A. De ploeg kwam hierna 2 seizoenen uit in de topklasse, destijds het hoogste amateurniveau. Na een paar mindere jaren waarin de ploeg zelfs even terugzakte naar de eerste klasse zijn de Rotterdammers sinds vorig seizoen weer terug in de hoofdklasse.

Dit seizoen spelen de blauwwitte nog niet echt een rol van betekenis. Leonidas, dat afgelopen zondag niet in actie kwam, is op dit moment terug te vinden op de 12e plaats, net boven de gevarenzone. Gemert is dus ook komende zondag favoriet. Een rol waarmee de zwartwitte wel vertrouwd zijn geworden dit seizoen. Ook in deze wedstrijd zullen onze jongens echter weer het beste uit zichzelf naar boven moeten halen om ook deze klus te klaren.

Het duel aanstaande zondag op sportpark Leonidas op het voor ons ongebruikelijke tijdstip van 13.00 uur.

Graag tot zondag!

Deel bericht

Terug naar boven