Gemert zondag in kraker tegen Halsteren

7 mei 2019

De spanning in de titelstrijd in de hoofdklasse B is om te snijden. Gemert is na de 1-3 zege op IFC  weer terug op de tweede plaats. De achterstand op Groene Ster bleef evenwel twee punten en daarmee heeft de ploeg van Reinald Boeren de titelkansen niet in eigen hand. Zelf winnen en hopen op een misstap van Groene Ster is het devies van de zwartwitten in de resterende drie speelronden.   

Komende zondag staat voor Gemert een heerlijke topper op het menu als Halsteren op bezoek komt. De huidige nummer vijf heeft met een achterstand van 4 punten zelf ook nog een kans op de titel. Het wordt dus aanhaken of afhaken op sportpark Molenbroek.

Gemert – Halsteren is ook een rechtstreeks duel tussen het meest scorende team van de hoofdklasse B (Gemert) en de ploeg die tot nu toe de minste tegentreffers incasseerde, Halsteren. Van de 25 duels die de ploeg tot nu toe speelde, verloor Halsteren er slechts 2. Onnodig te zeggen dus dat het een pittige kluif zal worden voor onze ploeg om de punten in eigen huis te houden.

Halsteren gold voor het begin van de competitie als een van de voornaamste titelfavorieten. Omdat de ploeg maar liefst 9 keer gelijkspeelde zijn ook de West-Brabanders nu gedwongen om te achtervolgen. Dat de geelzwarten evenwel in een goede vorm verkeren, lieten ze afgelopen zondag nog zien, toen het sterke GVV Unitas met maar liefst 4-1 werd afgedroogd op sportpark De Beek. Na afloop verklaarde trainer Ruud Pennings dat Halsteren zich zeker nog niet heeft neergelegd bij het mislopen van de titel.

Ook bij Gemert is het vertrouwen in een goede afloop groot. De ploeg zit in een lekkere flow op dit moment en boekte afgelopen zondag bij IFC alweer haar derde zege op rij. Ralf Kemper zal na zijn schorsing  zijn vertrouwde plaats naast Thijs van Pol in de spits weer innemen. Of Coen Brouwers van de partij is zondag is nog afwachten.

Het belooft zondag dan ook een kraker van jewelste te worden tussen twee ploegen die weten dat bij verlies de rol in de titelstrijd vrijwel zeker is uitgespeeld. Onze zwartwitten kunnen uw steun daarbij goed gebruiken. Dus wij zien u graag in groten getale langs de lijn komende zondag op sportpark Molenbroek.

Graag tot dan!

Deel bericht

Terug naar boven