Gemert zet sv Meerssen opzij: 1-3

17 maart 2019

Gemert heeft zondagmiddag een dikverdiende overwinning geboekt. Uit bij sv Meerssen stond het na negentig minuten 1-3 door twee doelpunten van topscorer Thijs van Pol en een openingstreffer van Willem den Dekker.

Gemert had na de nederlaag tegen Baronie (1-2), het gelijke spel tegen UDI’19 (0-0) en de bekerremise (0-0) met verloren strafschoppenserie tegen Groene Ster even een goed resultaat nodig. Het werd uiteindelijk zelfs een zeer prettige zondag. Koploper Baronie maakte weliswaar geen fout, maar Groene Ster en Halsteren speelden gelijk tegen elkaar en Unitas – de andere ploeg in de top-vijf – ging onderuit bij Minor.

Het seizoen is nog lang en zowel in de top als in de middenmoot van de hoofdklasse B zal het nog lang spannend blijven. Gemert wil zo lang als mogelijk mee blijven doen en trachtte ook in het Zuid-Limburgse Meerssen snel de regie in handen te nemen. Dat leidde tot een heel aardige openingsfase, waarin de zwartwitten – dit keer in het lichtblauw – al een paar keer gevaarlijk opdoken voor het doel van de thuisploeg.

De grasmat op sportpark Marsana was zacht en moeilijk te bespelen. Niet in het voordeel van de voetballende ploeg, in dit geval Gemert. Na een kwartier meldde de thuisploeg zich voor het eerst gevaarlijk voorin. Een inzet van Richard Hannon belandde in het zijnet.

Gemert ging daarvan verder met domineren. Zonder tot hoogstaand voetbal te komen, was de equipe van Reinald Boeren gewoonweg beter en hing de openingstreffer continu in de lucht. Vaak lukte het net niet in de laatste fase van de aanval. Thijs van Pol kopte bijna raak en Sander Vereijken was nog het dichtst bij. De bal viel via de binnenkant van de paal in de handen van de Limburgse doelman. Meerssen deelde nog een speldenprikje op via Sahin, maar Bono Barten hield zijn kooi schoon.

De doelpunten lieten uiteindelijk tot de tweede helft op zich wachten. Het spelbeeld na rust was hetzelfde: Gemert deelde de lakens uit, was ook dreigend, maar de goal wilde niet vallen. De zo soepel draaiende Gemertse doelpuntenmachine haperde de afgelopen weken een beetje en even leek dat euvel ook in Meerssen voelbaar, maar Willem den Dekker zorgde voor de bevrijding. Uit een corner viel de bal pardoes voor de voeten van de middenvelder, die niet aarzelde en de bal tussen een woud van benen in de touwen zag belanden: 0-1.

Gezien het spelbeeld leek dat een ‘Vorentscheidung’. Meerssen probeerde daarna wel aan te haken en was twee keer gevaarlijk. Een voorzet van rechts zeilde voorlangs en een vrije trap werd van richting veranderd en scheerde maar net voorbij aan het Gemertse doel.

In de 80e minuut verdubbelde Gemert de voorsprong. Een hoekschop van de ingevallen jonge belofte Sem Jansen belandde via wat tussenstations bij Thijs van Pol, die succesvol uithaalde en de 0-2 op het scorebord bracht.

De buit leek daarmee binnen. Nog even kwam de spanning terug, toen Meerssen de aansluiting vond via een kopbal van de mee opgerukte centrale verdediger Michiel Knops. Maar binnen zestig seconden stelde Gemert orde op zaken. Een vlotte aanval leidde tot een voorzet van Ralf Kemper en de 1-3 van Thijs van Pol.

Het enige verwijt dat Gemert zichzelf mocht maken, was dat de marge groter had mogen zijn, maar op de drie punten voor de gasten viel niets af te dingen. Het geeft Gemert een boost richting de volgende wedstrijd, komende zondag voor eigen publiek tegen vc Vlissingen.

GEMERT – Barten; Leijten, Brugmans, Jacobs, Houwers (83. Van den Broek), Habraken (69. Lalisang), Den Dekker, Brouwers, Kemper, Van Pol, Vereijken (77. Sem Jansen).