Gemert zet in op ‘nieuw’ tweede team

23 februari 2022

Voetbalvereniging Gemert voert komend seizoen een aanpassing door in de structuur van de hoogste seniorenelftallen. Er komt een nieuw tweede elftal, dat een rol gaat spelen in de driehoek met het O23-team en het eerste elftal.

De verandering is een rechtstreeks gevolg van de structuurwijziging van enkele jaren geleden, toen vv Gemert startte met een O23-team en aansloot bij de nieuwe beloftencompetitie die door de KNVB in het leven werd geroepen. Over die nieuwe competitie zijn alle clubs, inclusief vv Gemert, zeer te spreken. Gemert O23 pakte afgelopen zaterdag nog de titel in de eerste divisie. 

Met het nieuwe O23-team verdween het tweede team. Het voormalige derde team schoof door en werd Gemert 2, uitkomend in de reserve-eerste klasse.

Een nadeel van de nieuwe structuur, dat toen al een beetje werd voorzien, is dat er een team wordt gemist voor spelers die vanuit de jeugd komen, ambitieus zijn en prestatief willen voetballen, maar om wat voor reden dan ook (nog) niet in aanmerking komen voor het O23-team of de selectie van Gemert 1. 

Tevens is er weinig gelegenheid voor spelers van Gemert 1 die ouder zijn dan 23 jaar en speelminuten willen maken, bijvoorbeeld na een blessure of om anderszins ritme op te doen.

Er is – kortom – behoefte aan een prestatief alternatief naast het O23-team. Daar wil de vereniging nu op inspelen door volgend seizoen met een nieuw, versterkt Gemert 2 te starten. Het huidige Gemert 2 wordt dan waarschijnlijk weer – als vanouds – het derde elftal. 

Intentie is dat het tweede elftal straks zo hoog mogelijk gaat voetballen; liefst in de reserve hoofdklasse. De club gaat op zoek naar gediplomeerde trainers, zodat het team verzekerd is van goede trainingen en coaching. 

Bij nieuwe ontwikkelingen houden we jullie via deze site op de hoogte. Vragen over het vernieuwde Gemert 2? Bel of mail dan met Toine Ketelaars, hoofd opleidingen van vv Gemert (0613310318 of hoofdjeugdopleiding@vvgemert.nl).

 

Deel bericht

Terug naar boven