Gemert wil uithaal goed vervolg geven in derby

25 januari 2019

Gemert begon afgelopen weekend uitstekend aan het tweede gedeelte van de competitie. De zwartwitten, die de laatste 2 seizoenen tot maart moesten wachten op de eerste driepunter van het nieuwe jaar, versloegen op overtuigende wijze hekkensluiter De Meern met 0-6. Een prima start dus, die aanstaande zondag een vervolg moet krijgen als het sterke rksv Nuenen op bezoek komt op sportpark Molenbroek.

Eerlijk gezegd lag een overwinning van Gemert afgelopen zondag in de Utrechtse deelgemeente De Meern wel in de lijn van de verwachting. Tegenstander vv De Meern is aan een rampzalig seizoen bezig en lijkt een tweede degradatie op rij niet meer te kunnen voorkomen. Het krachtsverschil was dan ook groot op sportpark De Meern. Dit neemt niet weg dat onze jongens een scherpe, frisse indruk maakten en vastberaden lijken om de lijn van de eerste seizoenshelft door te trekken.

De confrontatie met rksv Nuenen is een serieuze testcase. Nuenen is onder leiding van (ex-) international Jan Poortvliet aan een goed seizoen bezig, maar laat hier en daar nog wel eens een steekje vallen. Zo kreeg de ploeg afgelopen zondag – na een tweetal goede overwinningen vlak voor de winterstop –  een gevoelige tik op de neus toen thuis met 0-3 werd verloren van UDI’19.

Het wordt dus ongetwijfeld  een interessante krachtmeting. Gemert kan zich door de minieme verschillen bovenin geen puntverlies veroorloven en ook Nuenen is alleen gebaat bij de volle winst om bovenin mee te blijven doen. Daarnaast staan duels tussen Gemert en Nuenen de laatste jaren steevast garant voor de nodige spanning en sensatie.

Reden genoeg dus voor u als trouwe volger van onze zwartwitten om aankomende zondag aanwezig te zijn, als er om 14.00 wordt afgetrapt op sportpark Molenbroek.

 

Deel bericht

Terug naar boven