Gemert wil goed afsluiten bij Groene Ster

23 mei 2024

Met een trip naar Heerlerheide sluit Gemert zaterdagavond de competitie ’23/’24 af. Voor zowel Gemert als Groene Ster staat er weinig meer op het spel op sportpark Pronsebroek, maar de ploegen willen het seizoen natuurlijk goed afsluiten.

Voor Groene Ster viel vorige week na de nederlaag in Rosmalen tegen OJC (4-1) feitelijk het doek. De Zuid-Limburgers hebben maar drie punten minder dan Unitas, dus zouden in theorie nog naast de Gorinchemmers kunnen komen, maar het doelsaldo van Groene Ster is zoveel slechter dat de ploeg directe degradatie niet meer kan voorkomen.

Voor Gemert verdween met de thuisnederlaag tegen Unitas ook het laatste, kleine kansje op de derde periodetitel, die inmiddels is opgeëist door Blauw Geel’38. Met een voorsprong van slechts twee punten op nummer zeven sv Meerssen staat alleen het veiligstellen van plek zes nog op het spel voor onze ploeg.

Los van de punten heeft het duel in het zuiden van Limburg natuurlijk wel een bijzonder tintje. Gemert en Groene Ster zijn elkaar vele jaren achtereen tegengekomen. Eerst in de hoofdklasse (nu vierde divisie) en later in de derde divisie. Ook in het toernooi om de districtsbeker vochten Gemert en Groene Ster memorabele duels uit. Zo stonden beide teams twee keer tegenover elkaar in de finale. Met de degradatie van de groenwitten is het duel van zaterdagavond (in ieder geval voorlopig) de laatste directe ontmoeting tussen de twee kemphanen.

Alle duels in de derde divisie B, dus ook de wedstrijd Groene Ster-Gemert, beginnen zaterdag gelijktijdig om 18.00 uur.

 

Deel bericht

Terug naar boven