Gemert versterkt zich met Ed Craenen!

26 februari 2024

Gemert heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Ed Craenen! Ed is afkomstig van rksv Nuenen en kan op veel posities uit de voeten.

De geboren Eindhovenaar, nu woonachtig in Mierlo-Hout,  is 21 jaar en na Lex van Dijk de tweede externe versterking voor de selectie van komend seizoen. Hij begon met voetballen bij Nieuw-Woensel, maar maakte al snel de overstap naar rksv Nuenen, waar hij alle selectieteams doorliep en debuteerde in het eerste elftal.

Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar UNA, maar dat beviel beide partijen matig, waarna hij al heel snel en zonder officiele speelminuten op de teller terugkeerde op het oude nest in Nuenen.

Als je Ed Craenen vraagt wat zijn favoriete positie is, kan hij het echt niet zeggen. Linksback, linker centrale verdediger, het middenveld, op de linkerflank, spits; hij heeft in de jeugd en bij de senioren het hele veld over gezworven. ,,Eerlijk gezegd kan ik echt niet kiezen. Het maakt me echt niet uit; ik speel waar de trainer me op dat moment nodig heeft. Als ik maar speel, dan vind ik het goed.”

Bij Gemert liepen de gesprekken vanaf het begin gesmeerd. ,,Ik heb hier als speler van Nuenen natuurlijk regelmatig gespeeld; mooie club. Ik voelde me ook direct welkom. De Technische Commissie was heel duidelijk in hoe ze het voor ogen hebben. Ik heb me ook uitgesproken en dat bleek allemaal goed overeen te komen.”

Natuurlijk polste hij ook even zijn voormalige ploeggenoot van Nuenen, Matt Bolhuis. ,,En die heeft ook alleen maar positieve berichten over Gemert. Dus ja; ik heb veel zin om hier te komen voetballen.”

,,Ed is een multifunctionele speler, die ons veel kan gaan brengen”, zegt Anthony Geurts namens de TC. ,,We hebben in de selectie maar weinig linksbenige spelers, dus ook in die zin zijn we erg blij met hem.”

Deel bericht

Terug naar boven