Gemert verliest van Helmond Sport: 5-1

13 augustus 2019

Gemert 1 is niet langer ongeslagen in de oefencampagne. De zwartwitten liepen dinsdagavond tegen een nederlaag op tegen Helmond Sport. Met forse cijfers zelfs: 5-1.

In het eerste half uur was er nog sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Het ging voor Gemert mis in een tijdsbestek van enkele minuten. De ploeg zag er verdedigend op een aantal momenten niet goed uit en Helmond Sport profiteerde maximaal en stond bij rust op een 3-0 voorsprong.

Helmond Sport-trainer Wil Boessen gaf dinsdagavond de spelers een kans die wel deel uitmaken van de selectie, maar op dit moment niet kunnen rekenen op een basisplaats.

Na rust kwam Gemert terug tot 3-1. Thijs van Pol knikte de bal binnen uit een voorzet van Jens Leijten.

In de slotfase liep de thuisploeg nog verder weg. Opnieuw toonden de zwartwitten zich een paar keer van hun naïeve kant. Helmond Sport strafte de onachtzaamheden af en tilde de voorsprong naar 5-1.

Een slechte generale, een goede…..moeten ze in Gemert maar denken. Komende zaterdag gaat het immers om het ‘echie’. Dan reist Gemert af naar het Noord-Hollandse Heemskerk voor de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker tegen ODIN’59, dat net als Gemert uitkomt in de derde divisie.