Gemert uit winterstop met nederlaag tegen Blauw Geel

23 januari 2016

Gemert 1 is niet goed uit de winterstop gekomen. De zwartwitten verloren zaterdagavond teleurstellend met 2-0 van Blauw Geel’38, dat daardoor op de ranglijst tot op drie punten van Gemert naderde.

Gemert miste op sportpark Prins Willem Alexander nog Davy Vermeulen. Van de spelers die op de weg terug zijn, zaten Bart van Berlo en Vincent Buijssen op de bank. Buijssen viel na rust in.

Het werd qua voetbal uiteindelijk een povere derby. Gemert had vanaf het beginsignaal meer balbezit, maar kon slechts mondjesmaat dreigend worden. Blauw Geel plooide terug en kwam zo tot de beste mogeljikheden. In de beginfase had Brian Peters zelfs twee dotten van kansen. Een keer vanaf de linkerkant, toen hij de bal wegspeelde voor de uitkomende Sven van Ommeren maar vervolgens voorlangs schoot. De tweede keer na een goede aanval over rechts. Dit keer miste hij van dichtbij.

Gemert was qua veldspel niet minder, maar de ploeg was slordig en speelde in een te laag tempo om de duimschroeven echt aan te draaien. De eerste kans van Gemertse signatuur deed zich pas in de 33e minuut voor, toen Youri van Brussel een kopbal produceerde op een voorzet van Jens Leijten. Vijf minuten voor het rustsignaal leidde een goede aanval over rechts tot een voorzet van Joost Habraken en een poging van Yoeri Vissers. De keeper van Blauw Geel redde.

Met een 0-0 stand gingen de teams aan de thee en meteen na de hervatting ging het mis voor Gemert. De ploeg begon niet scherp aan het tweede bedrijf en kreeg een forse rekening gepresenteerd. De zwartwitten lieten zich kinderlijk eenvoudig kloppen bij een corner. Gerke van den Akker kon de bal vrij binnenwerken: 1-0 in de eerste minuut van de tweede helft.

Daarmee moest elke terughoudendheid overboord. Nog binnen het uur kwam Blauw Geel met tien man te staan, toen Ralf Kemper ten val werd gebracht door Freek Langermans. Gemert drong nu aan. Het werd eenrichtingsverkeer richting het doel van Jeffrey Vendrig. Toch was het te vaak ‘net-net’. In het half uur dat van  de man-meer-situatie geprofiteerd kon worden, kreeg de ploeg welgeteld één echte grote kans. Een kopbal van Thijs van Pol werd met een reflex gekeerd door Vendrig. Eén keer had de bal op de stip gekund toen Kemper werd gehaakt in het strafschopgebied. Maar verder bleef het toch te onschuldig wat de Gemertenaren lieten zien. Diep in blessuretijd maakte Peters, de beste man van het veld, er nog 2-0 van met een knappe individuele actie.

Zo keerden de zwartwitten dus opnieuw zonder punten terug uit Veghel. Het lijkt de ploeg niet gegund om uit tegen Blauw Geel een goed resultaat neer te zetten. Maar de equipe van Bert Ruijsch zal zich snel moeten herpakken, want zondag komt koploper Dongen op bezoek op sportpark Molenbroek.

GEMERT: Van Ommeren; Leijten, Mark van Dijk, Brugmans, Van den Elzen (68. Lalisang); Habraken, Vissers, Erik van Dijk; Van Brussel (62. Buijssen), Van Pol, Kemper.

 

Deel bericht

Terug naar boven