Gemert tegen Deurne op jacht naar ticket KNVB-bekertoernooi

2 april 2018

Gemert speelt aanstaande donderdagavond op eigen veld de kwartfinale van het toernooi om de districtsbeker tegen eersteklasser sv Deurne. Als de zwartwitten er in slagen om de halve finale te halen, levert dit de ploeg een ticket op voor de eerste voorronde van het KNVB bekertoernooi van volgend seizoen.

Door de derbysfeer en de gezonde sportieve rivaliteit die er altijd heerst wanneer Gemert en Deurne elkaar treffen, zal het er donderdagavond ongetwijfeld heet aan toe gaan op sportpark Molenbroek.

Gemert zal het beste uit zichzelf moeten halen om Deurne de pas af te snijden. De mannen van trainer Jurgen Elbers, vijfde in de competitie, gaan de strijd met Gemert ongetwijfeld vol aan. Het behalen van een ticket voor het toernooi van de KNVB Beker is ook voor de Deurnenaren immers een mooie prijs. Daarnaast wordt de finale om de districtsbeker op Hemelvaartsdag op sportpark Kranenmortel gespeeld, de thuishaven van sv Deurne, een reden temeer voor Deurne om donderdagavond ten koste van Gemert de halve finale te willen bereiken.

Gemert kan het duel met de opponent uit het naburige Deurne met vertrouwen tegemoet zien. De mannen van Dennis Dekkers boekten afgelopen zaterdag ten koste van vc Vlissingen alweer de derde zege op rij en zijn inmiddels weer opgeklommen naar de derde plaats in de hoofdklasse B. De slechte start na de winterstop is hiermee definitief naar de vergetelheid gespeeld door de weer opgeleefde zwartwitten.

Punten zijn als doping voor het vertrouwen. Belangrijk is ook dat Ruben Rodrigues weer zijn stempel drukt. De aanvaller traint sinds de winterstop al mee met FC Den Bosch en verteert die extra inspanningen steeds beter, waardoor hij voor de zwartwitten weer bepalend kan zijn. Hopelijk ook donderdagavond voor eigen publiek.

Afgelopen winter oefenden Gemert en Deurne al tegen elkaar. In Deurne werd het toen 1-3 door doelpunten van Ruben Rodrigues, Ruhendrey Martina (sv Deurne), Bram Jacobs en Dennis Groen. Laatstgenoemde speelt donderdag dus voor de tweede keer dit seizoen tegen zijn oud-ploeggenoten. In de selectie van de blauwwitten is Mark Kuijpers een bekend gezicht voor de Gemertse aanhang.

Het duel begint om 20.00 uur. Normaal gesproken wordt in de laatste fase van het bekertoernooi entree geheven, maar als geste houdt vv Gemert de toegang tegen sv Deurne gratis.  Donderdagavond is zoals altijd clubavond in onze kantine, met gereduceerde prijzen. Onze ploeg kan uw steun goed gebruiken op jacht naar de halve finale. Graag tot donderdag!

Deel bericht

Terug naar boven