Gemert swingt naar ruime overwinning

18 september 2016

Gemert heeft zondagmiddag flink uitgehaald tegen DOSKO. Op sportpark Meilust in Bergen op Zoom werd het maar liefst 0-5.

Na twee gelijke spelen, tegen DESO en DHC, werd dus de tweede driepunter van het seizoen bijgeschreven. En wat voor één! In negentig minuten werd de totale productie van het seizoen verdubbeld: van 5 naar 10. Vielen de zwartwitten tot dusverre vooral op door de degelijkheid en de goede organisatie, dit keer was het ook avontuurlijk en vermakelijk. Dat resulteerde in een 0-3 voorsprong binnen twintig minuten.

De thuisploeg had volstrekt geen vat op de equipe van Dennis Dekkers, die al na vier minuten voor het eerst de trekker overhaalde. Eindstation was verdediger Bram Jacobs, die daarmee al voor zijn tweede treffer van het seizoen tekende na het openingsdoelpunt tegen Halsteren. Niet veel later was Joost Habraken het goudhaantje. Hij bleef koel oog in oog met de keeper van DOSKO. Voor de middenvelder was het zijn eerste competitiedoelpunt van het nog prille seizoen. Youri van Brussel gaf de overrompelende beginfase van de zwartwitten extra glans met de 0-3, waarmee de buit al zo’n beetje binnen was.  Daarbij moet gezegd dat DOSKO voor eigen publiek wel een heel povere indruk maakte.

De 0-3 was ook de ruststand en daarmee kwam DOSKO genadig weg. Een kniesoor die erom maalde, maar Gemert had meer doelpunten kunnen maken. Zo belandde een inzet van Ron Jansen op de lat.  Zoals verwacht kwam DOSKO anders uit de kleedkamer voor de hervatting, na ongetwijfeld een donderspeech in de kleedkamer. De lamlendigheid werd afgeschud en de Bergenaren probeerden zich te revancheren voor het beroerde eerste bedrijf. Dat lukte aardig. De ploeg speelde plots veel aanvallender en in ieder geval agressiever. Dat leidde tot een aantal kansen, maar Sven van Ommeren gaf geen krimp.

Uiteindelijk kon Gemert nog verder weglopen en nog wat werken aan het zelfvertrouwen. Zo scoorde Ron Jansen. De nieuwe spits had een prima voorbereiding, maar hikte in de competitie nog tegen zijn eerste doelpunt aan. Die ban is gebroken. En in de slotfase deed de ingevallen Vincent Buijssen nog een duit in het zakje met een heerlijke lob na een pass van Coen Brouwers.

Zo deed Gemert van zich spreken. De ploeg, nog altijd ongeslagen, houdt aansluiting met de bovenste ploegen in de hoofdklasse B. De marge met koploper Blauw-Geel is maar vier punten, dus dat biedt alle perspectief. Komende zaterdag speelt de ploeg op eigen veld tegen OSS’20.

GEMERT: Van Ommeren; Leijten, Jori Vermeulen, Van Berlo, Jacobs, Brouwers; Habraken, Van Dijk (Vissers), Lalisang; Van Brussel (Buijssen) en Jansen.

Deel bericht

Terug naar boven