Gemert strandt met opgeheven hoofd

14 december 2021

Met opgeheven hoofd en de borst vooruit heeft Gemert 1 dinsdagavond afscheid genomen van het bekertoernooi. De zwartwitten maakten er tegen eerstedivisionist ADO een echte wedstrijd van en lieten de aanhang thuis voor de buis lang dromen van een megastunt. Uiteindelijk moest de ploeg in het laatste kwartier buigen voor twee goals van de ingevallen spits Thomas Verheydt.

Maar wat presenteerde de ploeg van Reinald Boeren zich ook in Den Haag weer goed, geheel in lijn met de vorm in de hele eerste seizoenshelft. De ploeg kwam in Den Haag zelfs tot twee keer toe brutaal op voorsprong. Willem den Dekker scoorde in de 39e minuut de 0-1. Hij kwam door op rechts, kreeg de bal na zijn eigen voorzet weer in de voeten en haalde zonder pardon uit: 0-1.

Helaas bleef de marge niet lang in tact. Nog voor rust kwam ADO op gelijke hoogte via een doelpunt van Eljero Elia.

Na rust pakte Gemert opnieuw een voorsprong. Goudhaantje was opnieuw Willem den Dekker. Hij strafte geklungel in de Haagse defensie af, schoot de 1-2 binnen en opnieuw stond de wereld een beetje op zijn kop.

De 2-2 viel niet veel later uit een indraaiend schot van Cain Seedorf. Daarna bleef het lang spannend in het Cars Jeans-stadion. Zou Gemert – strijdend, vechtend voor elke meter – standhouden? Het antwoord werd ‘nee’, maar het duurde tot de 76e minuut voordat ADO het verschil kon maken. Verheydt tikte de 3-2 binnen en later ook de 4-2.

Zo bleef het wonder uit, maar wat bleef was het respect en de trots voor de prestatie van de zwartwitten voor het oog van tv-kijkend Nederland.

Veel foto’s van de bekeravond in Den Haag in het album op deze site. Met dank aan Frans Brzoskowski en Jan Vroomans.