Gemert start competitie zondag in Halsteren

29 augustus 2018

Gemert is sinds afgelopen zaterdagavond, toen Feyenoord  voor de zwartwitten als tegenstander uit de koker kwam in de eerste ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi, volledig in de ban van het duel  tegen de Rotterdamse grootmacht op 27 september a.s.

Voor Reinald Boeren en zijn mannen is het echter zaak om dit duel voorlopig te parkeren. Aanstaande zondag start voor de zwartwitten namelijk de competitie met lastige uitwedstrijd tegen rksv Halsteren.

Gemert kende na een wat aarzelende start een goede voorbereiding met een aantal aansprekende resultaten.  Hoogtepunt was uiteraard de winst na strafschoppen op derdedivisionist HSV Hoek in de 2e voorronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi.

In de voorbereiding werd snel duidelijk dat Gemert er weer in geslaagd is om een kwalitatief goede en sterke selectie samen te stellen, die in staat moet worden geacht om weer een woordje mee te gaan spreken in de hoofdklasse B. Uit de jeugd komen weer een aantal veelbelovende talenten door en de nieuwelingen hebben zich allemaal goed aangepast. De grootste slag sloeg Gemert met het terughalen van aanvalsleider Thijs van Pol, die na 2 seizoenen FC Oss weer terug is op het oude nest. Samen met die andere goaltjesdief Ralf Kemper zal hij hopelijk voor veel doelpunten gaan zorgen komend seizoen.

Zondag dus de competitiestart in en tegen Halsteren. Gemert zal het zeker niet gemakkelijk krijgen zondag op sportpark De Beek. De ambitieuze West-Brabanders draaien de laatste jaren steevast bovenin mee en eindigde afgelopen seizoen opeen knappe 3e plaats. De ploeg miste via de nacompetitie op een haar na promotie naar de derde divisie. De selectie van Halsteren lijkt voor komend seizoen weer sterker te zijn geworden.  Vooral de komst  van ex prof Robert Braber (ex Helmond-Sport en -RKC) geeft de ploeg een behoorlijke kwaliteitsimpuls.

Voor eigen publiek zal de ploeg Ruud Pennings er  dan ook alles aan gelegen zijn om met de volle winst de competitie te openen. De voorbereiding heeft echter geleerd dat onze ploeg klaar is om met een goed resultaat terug te keren uit West-Brabant.

Het duel op Sportpark de Beek in Halsteren begint zondag om 14.30 uur

Graag tot dan!

 

 

 

Deel bericht

Terug naar boven