Gemert speelt gelijk bij Urk: 2-2

5 augustus 2023

Gemert 1 heeft in het oefenduel met Urk zaterdagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld.

De wedstrijd op sportpark De Vormt in Urk was alweer de voorlaatste testcase voordat de zwartwitten volgende week zondag aantreden tegen Kampong in de eerste voorronde van de KNVB-beker. Urk komt komend seizoen uit in de Derde Divisie A en is inmiddels een goede bekende van Gemert. Vorig jaar dwarsboomde de ploeg de zwartwitten de weg in het bekertoernooi.

Spits Ralf Kemper was er zaterdag eenmalig niet bij in Urk, Wout Barten speelde centraal in de spits. De van rksv Nuenen overgekomen middenvelder Matt Bolhuis maakte voor het eerst zijn opwachting in het zwartwit.

De ploeg van Reinald Boeren kwam snel op voorsprong. En wel op een bijzonder fraaie manier. Uit een voorzet vanaf rechts van Eon Herman nam Dylan van Diepen de bal direct op zijn pantoffel. Het leer sloeg in achter de kansloze doelman van Urk, heerlijke goal: 0-1.

Lang kon Gemert overigens niet genieten van de voorsprong: kort na de openingstreffer stond de 1-1 alweer op het bord.

Na het vertrouwenwekkende eerste bedrijf was het voor de ploeg van Reinald Boeren na rust allemaal iets lastiger. Er werd uiteindelijk nog twee keer gescoord, telkens na defensieve cadeautjes. Urk kwam eerst op 2-1 en in de 74e minuut maakte Wout Barten er 2-2 van.

Gemert speelt komende dinsdag uit tegen vierdedivisionist HVCH. Dat duel begint om 20.00 uur op sportpark De Braaken in Heesch.

Gemert: Okonkwo; Deben (60. Migchels), Meyssen, Jacobs (60. Brugmans), Hanenberg (46. Van den Broek); Van Gerven (77, Van Zutphen), Bolhuis (77, Kourouma), Achten; Herman, Barten, Van Diepen.

Deel bericht

Terug naar boven