Gemert sleept punt met gouden randje uit het vuur

Selectie 2021/2022
8 mei 2022

Na drie nederlagen op rij heeft Gemert zondagmiddag weer een resultaat geboekt; uit tegen O.S.S.’20 eindigde het zoals het begon: 0-0. Het was een zwaarbevochten punt, dat met pijn en moeite binnen werd geloodst, maar na afloop zelfs nog een gouden randje kreeg.

Want UNA klopte nummer twee OFC met 1-0, terwijl nummer drie Groene Ster op eigen veld struikelde over HSC’21. En dus verstevigde Gemert de koppositie met één punt en bedraagt de marge op OFC nu drie punten.

Daarmee wrong Gemert werkelijk het maximale uit de visite aan sportpark De Rusheuvel. Want de equipe van Reinald Boeren liet in Oss zien dat de vormdip nog altijd niet bedwongen is. Met name in de eerste helft hadden de zwartwitten het erg moeilijk.

Gemert speelde met Yentl Meyssen verdedigend op het middenveld. Gregory Lammers stond met een blessure aan de kant. Al snel in de wedstrijd meldde ook Erik van Loon zich in de ziekenboeg. Kees Brugmans schoof door richting het centrum, de linksbackpositie werd ingevuld door Jorn Migchels.

Gemert slaagde er voor rust niet in om een vuist te maken. Er was nog een gevaarlijk moment toen Ralf Kemper een terugspeelbal onderschepte, waarna Dylan van Diepen zijn inzet te weinig vaart kon meegeven, maar daarna was het O.S.S.’20 wat de klok sloeg. De thuisploeg had het initiatief en stichtte het meeste gevaar. Bij de vele voorzetten was het vaak billenknijpen voor de meegereisde Gemertse supporters in Oss. Kees Brugmans redde een keer op het laatste moment en Stefan Tielemans moest een paar keer optreden, maar Gemert haalde zonder schade de rust. Dat was een opluchting voor het Gemertse kamp.

Na rust liep het beter. Er was meer evenwicht in de Brabantse derby, met name omdat Gemert nu beter voor de dag kwam. In de 63e minuut was de ploeg zelfs even dichtbij de voorsprong, toen Ralf Kemper profiteerde van een defensieve fout bij O.S.S. maar uiteindelijk strandde op de keeper.

Het was een van de weinige momenten dat Gemert aanvallend potten kon breken. Voetballend was het heel pover wat de ploeg liet zien op de droge natuurgrasmat in Oss. Als de combinaties even niet vanzelf komen, moeten de mouwen worden opgestroopt en op dat vlak verdienden de zwartwitten wel een compliment. De ploeg ging heel diep om O.S.S.’20 in toom te houden en een punt naar het eindsignaal te slepen.

Dat was nodig, want in de slotfase probeerde de thuisploeg alsnog om de bakens te verzetten, was het vaak druk voor het doel van Stefan Tielemans, maar de Ossenaren toonden zich niet heel doortastend in het strafschopgebied. Gemert bleef overeind en omarmde de remise, zeker toen even later bleek dat OFC en Groene Ster hadden verloren. Werd het ondanks alles toch nog een mooie middag.

Met nog vijf duels te gaan, is elke wedstrijd vanaf nu een finale voor de Gemertenaren. De ploeg wacht nu twee thuiswedstrijden, waarin Gemert met de steun van de eigen supporters gaat proberen om de voorjaarsinzinking achter zich te laten. Te beginnen komende zondag tegen EVV uit Echt. We maken ons op voor de fantastische climax van het seizoen.

GEMERT: Tielemans, Brugmans, Van Loon (16. Migchels), Jacobs, Leijten, Meyssen (80. Falkenstein), Habraken, Den Dekker, Mezziani (60. Ben Rouba), Kemper, Van Diepen.

Deel bericht

Terug naar boven