Gemert pakt zwaarbevochten punt

15 april 2018

Gemert heeft zondagmiddag een zwaarbevochten punt gepakt in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Den Bosch. Met de 1-1 had het zwartwitte kamp vrede. 

Voor aanvang van het duel werd één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Sjef Bekkers, de trouwe vrijwilliger van de club die zaterdagavond is overleden.

De zwartwitten en de Bossche beloften maakten er vervolgens een aantrekkelijke confrontatie van op sportpark Molenbroek. De twee ploegen hanteerden een hoog tempo en kwamen tot veel vlotte combinaties en kansen. Gemert was al in de vijfde minuut dichtbij de openingstreffer. Een schot van Dennis Groen belandde op het aluminium. Aan de andere kant moest Bono Barten zich strekken om de nul op het bord te houden.

Het spel golfde op en neer. Jong FC Den Bosch heeft veel technisch vaardige spelers en veel snelheid voorin. Het was continu oppassen voor de zwartwitten. Tegelijkertijd hadden de Bosschenaren de handen vol aan de thuisploeg, die voetballend misschien iets minder was, maar op basis van de kansen zeker niet onderdeed.

Ruben Rodrigues probeerde het met een lob van grote afstand, die net overging. Ralf Kemper werd tot drie keer toe bediend door Ron Jansen, maar slaagde er nog niet in om het net te vinden. Na een half uur stond Bono weer op zijn post toen de rappe Dilivio Hoffman op rechts vervaarlijk opdook.

De ruststand was vreemd genoeg 0-0 en ook na de hervatting bleef de amusementswaarde hoog. Wel kreeg Jong FC Den Bosch een steeds groter aandeel in het spel. Het doelpunt van de Bosschenaren kondigde zich dan ook een beetje aan. De voorzet kwam vanaf rechts en de ijzersterke Marlon Slabbekoorn maakte er 0-1 van, net voordat het uur was aangetikt.

Het leek een moeilijk verhaal te worden voor de zwartwitten. Maar die toonden veerkracht. Acht minuten na de openingstreffer lag de 1-1 al in de touwen. Een goede aanval leek via de sterk spelende Ron Jansen zijn bekroning te krijgen, maar de Bossche doelman keerde het schot. In de rebound kende Ralf Kemper geen pardon. De Gemertse aanvaller heeft inmiddels dertien treffers achter zijn naam staan, als ultiem teken van de ontwikkeling die hij bij de zwartwitten doormaakt. Kemper bezet daarmee de vijfde plaats op de topscorersranglijst van de hoofdklasse B. Rodrigues is de nummer drie met negentien goals.

In de resterende twintig minuten ging Jong FC Den Bosch op jacht naar drie punten. Maar de blauwhemden wachtten telkens lang voordat ze de trekker overhaalden  en konden ondanks de dreiging maar mondjesmaat tot echte kansen komen. En als al eens tot een inzet kwam, stond Bono Barten klaar om het gevaar te verijdelen.

Zo bleef Gemert overeind en pakte de equipe van Dennis Dekkers een prima punt. De ploeg gaat zich nu opmaken voor de derby tegen Nuenen, volgende week zondag op eigen veld.

GEMERT: Barten; Leijten, Brugmans, Jacobs, Van Berlo; Brouwers, Lalisang (69. Van Brussel), Groen. Kemper, Rodrigues (87. Teuben) en Jansen (81. Fonken)

Kijk voor meer wedstrijdfoto’s van Frans Brzoskowski in het album op deze site.

Deel bericht

Terug naar boven