Gemert pakt zege in curieuze slotfase: 3-2

29 september 2019

Gemert heeft zondagmiddag de eerste overwinning op eigen veld geboekt. De ploeg van Reinald Boeren klopte Quick met 3-2 na een wonderlijke slotfase, met twee penalty’s voor de zwartwitten, die een 1-2 achterstand bij rust wegpoetsten.

Bij Gemert waren Jens Leijten en Joop Daniëls weer inzetbaar. Ralf Kemper zat nog op de bank, maar de aanvaller is weer hersteld en komt steeds dichter bij een terugkeer in de basis.

Gemert startte sterk voor eigen publiek op het herfstachtige sportpark Molenbroek. Na een aftastende beginfase nam de ploeg al snel het heft in handen. Dat leidde ook tot een voorsprong, in de tiende minuut. Jens Leijten meldde zich aan de rechterflank, zette voor en Willem den Dekker kreeg de bal in twee instanties lekker voor zijn pantoffel. De bal vloog bij de tweede paal in de touwen.

De 1-0 was een heerlijke ruggensteun voor de thuisploeg, die in de periode erna zijn beste periode kende. Thijs van Pol had in de  17e minuut de 2-0 op zijn schoen. Hij draaide knap weg bij zijn tegenstander, maar het schot ging voorlangs.

Quick kwam terug in de wedstrijd op een moment dat zich niet had aangekondigd. Gemert had het beste van het spel, toen de Haagse gasten een hoekschop mochten nemen vanaf links. De bal zeilde over alles en iedereen heen en belandde bij Virgil Tjin-Asjou bij de tweede paal. Diens kopbal maakte er 1-1 van.

De gelijkmaker kwam letterlijk en figuurlijk een beetje uit de lucht vallen, maar haalde de cadans weg bij Gemert. De ploeg was het even kwijt en kreeg binnen tien minuten een tweede opdoffer te verwerken. Opnieuw kwam de Haagse luchtmacht mee naar voren bij een corner van links. Nu belandde de voorzet van Rachid Bouyaouzan bij de eerste paal en plantte spits Frank van der Heiden zijn kruin tegen de bal.

Zo stond het in een vloek en een zucht 1-2. Gemert probeerde zich vervolgens te herpakken en kreeg nog een kans via Thijs van Pol, maar voor rust werd niet meer gescoord.

Het tweede bedrijf begon moeizaam voor de zwartwitten. Geprobeerd werd om de draad van de beginfase op te pakken, maar dat lukte aanvankelijk nog niet. Mark Boshoff kreeg kort na de hervatting een kans en ook de mee opgekomen linksback Pepijn van Zwieten de Blom meldde zich vervaarlijk voor Bono Barten.

Gemert overleefde en schakelde nog een paar tandjes bij. Reinald Boeren voerde halverwege het tweede bedrijf twee wissels door. Bijzondere wissels. Ralf Kemper maakte zijn rentree. Een enkelblessure hield hem sinds de zomervakantie uit de running, maar de goaltjesdief is terug. Het thuispubliek verwelkomde hem met applaus. De andere invaller was Hasem Ben Rouba. De jongeling speelt nog in het hoogste jeugdteam en maakte zijn debuut in het vaandelteam. Een goed debuut, vanaf links zorgde hij met gedurfd spel voor nieuw elan bij de zwartwitten.

De wissels in de 67e minuut bleken de opmaat voor een boeiende slotfase. Ralf Kemper had meteen twee mogelijkheden, maar miste nog een beetje geluk. De tijd tikte vervolgens weg in het nadeel van de zwartwitten. In de 85e minuut drong Hasem Ben Rouba weer aan op links, zijn voorzet was op weg naar Thijs van Pol, die op de grond werd gehouden door een verdediger van Quick. De scheidsrechter wees direct naar de stip en Thijs van Pol klaarde het klusje vanaf 11 meter: 2-2.

Met een punt had een groot deel van het thuispubliek op dat moment genoegen genomen, maar het werd nog mooier. Vijf minuten later, de 90 minuten stonden inmiddels op het scorebord, was Ralf Kemper op weg naar het vijandelijke doel. De verdediger greep correct in, maar Kemper was nog niet uitgeschakeld en in tweede instantie werd de overtreding begaan. De arbiter vonniste opnieuw. Quick was des duivels, er viel een rode kaart, maar Thijs van Pol liet het allemaal gebeuren en bleef koel: 3-2.

Zo zat het Gemert, het moet gezegd, niet tegen in de slotfase. Terwijl de Hagenaren de scheidsrechter verantwoordelijk hielden en woedend de kleedkamer opzochten, haalde Gemert uitbundig de drie punten binnen. Het is de eerste overwinning voor het trouwe eigen publiek en de zwartwitten springen naar de zesde positie op de ranglijst. De rentree van Ralf Kemper en het mooie debuut van eigen talent Hasem Ben Rouba zorgden voor een nog opgetogener stemming op sportpark Molenbroek.

GEMERT: Barten; Leijten, Westerlaken, Jacobs, Teuben, Habraken, Brouwers, Den Dekker, Daniëls (67. Ben Rouba), Van Pol, Kreekels (67. Kemper).

Meer foto’s, dit keer door omstandigheden alleen van de eerste helft, van Frans Brzoskowski in het album op deze site.