Gemert pakt volle buit bij concurrent!

19 maart 2023

Gemert heeft zondag op overtuigende wijze de volle buit meegegrist uit Amsterdam. Tegen JOS Watergraafsmeer, een directe concurrent onderin de derde divisie zondag, werd het liefst 3-5.

Het werd een mooie middag voor de zwartwitten, die in één keer twee plaatsen stegen op de ranglijst. De ploeg klom over Groene Ster en JOS heen en zo vertaalde de goede resultaten sinds de winterstop zich eindelijk ook een beetje in de stand. Al blijven de verschillen gering en is de spanning voorlopig nog niet voorbij.

De zege van Gemert op sportpark Drieburg was dik verdiend. De ploeg was beter dan de hoofdstedelingen en had het karwei kort na rust al geklaard. Toen stond het al 0-3.

In het eerste kwartier hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht, maar bij een van de eerste aanvallen van Gemert was het meteen raak. De bal viel in een druk strafschopgebied voor de voeten van Kees Brugmans, die niet aarzelde en de bal vanaf een meter of 14 à 15 richting de touwen joeg.

De voorsprong gaf rust en eigenlijk hoefde het Gemertse kamp daarna nauwelijks nog te vrezen, omdat de thuisploeg niet of nauwelijks tot dreiging kon komen. Gemert grossierde ook niet in kansen, maar was wel effectief. Ook de tweede goal, in de 30e minuut, mocht er zijn. Rechtsback Fabrizio Deben stoomde op, zocht de combinatie met Gregory Lammers, kreeg de bal terug en klopte de Amsterdamse doelman: 0-2.

Via deze tamelijk ongebruikelijke doelpuntmakers kwam Gemert dus op rozen te zitten. De ploeg controleerde vervolgens, gaf defensief weinig weg en kwam tot de rust niet meer in de problemen.

Na de hervatting was het pleit snel beslecht. Nadat eerst de bal van de lijn was gehaald en zo een tweede doelpunt van Kees Brugmans werd voorkomen, forceerde Gemert in de 51e minuut de beslissing. Een prima actie van Jorn Migchels – hij had in de rust Fabrizio Deben afgelost – leidde de 0-3 in. Ralf Kemper werd neergehaald op het moment dat hij Jorns voorzet wilde afronden. De aanvoerder maakte het vervolgens af vanaf 11 meter, in twee instanties.

Niemand op het karakteristieke Amsterdamse sportpark twijfelde daarna nog aan de drie punten voor de gasten.  De zwartwitten zelf ook niet, zo leek het. De ploeg ging iets te nadrukkelijker ‘hangen’ en werd slordiger in de passing. Dat werd direct afgestraft met de 1-3 in de 62e minuut.

Een wake up-call, waarna de ploeg van Reinald Boeren snel de orde herstelde. De ploeg had deze zondag simpelweg meer in huis dan JOS, dat wel wat gehavend was door ziektegevallen, en liep vlotjes weg. In de 70e minuut was de bal na een kluts met Ralf Kemper al op weg naar het doel van JOS, maar om geen risico te lopen gaf Wout Barten het laatste knikje: 1-4.

Niet veel later was het weer bingo. Eon ‘Jontje’ Herman was net ingevallen, toen hij de bal halverwege de eigen helft in bezit kreeg. Hij zette de turbo aan voor een machtige sprint, zette onderweg een paar spelers van JOS in de wind en leverde vervolgens een fijne voorzet af op Ralf Kemper, die er 1-5 van maakte.

Dat was een mooie score, die zelfs nog hoger had kunnen uitvallen, maar in de absolute slotfase juist nog wat glans verloor door twee doelpunten van JOS. In de 88e werd het 2-5, een minuut later zelfs 3-5.

Een beetje jammer, maar een kniesoor die daarom nog maalde na afloop. De Gemertse delegatie in de hoofdstad was blij met de belangrijke drie punten, een nieuwe bevestiging van de opleving sinds de winterstop, en gaat zich nu opmaken voor de thuiswedstrijd tegen OJC, komende zondag.

GEMERT: Okonkwo; Deben (46. Migchels), Meyssen, Jacobs, Fleuren; Brugmans, Barten (79. Falkenstein), Lammers (86. Van Zutphen), Kizir, Kemper, Waalkens (79. Herman).