Gemert opent playoffs woensdagavond bij SDO

3 juni 2019

De strijd om een plek in de derde divisie komend seizoen gaat beginnen voor Gemert. Aanstaande woensdag  (5 juni) gaan onze zwartwitten in de tweede ronde van de play-offs  op bezoek bij SDO. Zaterdagmiddag volgt de return op sportpark Molenbroek. De winnaar van het tweeluik gaat in de finale met SC Feyenoord of vv Staphorst uitmaken wie promoveert.

SDO, dat staat voor Samenspel Doet Overwinnen, is afkomstig uit Bussum en werd op 7 november 1917 opgericht. Hiermee behoort de ploeg tot de oudere voetbalverenigingen in Nederland. SDO komt sinds 2016 uit in de hoofdklasse A. Het eerste jaar  werd afgesloten op de 10 plaats, de twee seizoenen daarna werd de achtste plaats behaald. Afgelopen seizoen eindigden de mannen van trainer Koen Jansen als derde en werd de nacompetitie bereikt. Bekende (ex-)spelers van SDO zijn onder andere Youri Mulder, Melvin Platje en FC Twente-doelman Joël Drommel.

In de eerste ronde van de nacompetitie kwam SDO uit tegen GVV Unitas, de voor Gemert bekende nummer vijf van de hoofdklasse B. In Gorinchem werd het op Hemelvaartsdag 2-2. SDO herstelde zich van een 2-0 achterstand. Afgelopen zondag wonnen de Bussummers op eigen veld  door twee treffers in het laatste kwartier, waarvan de laatste in de slotminuut: 2-0.

Gemert plaatste zich via een tweede plaats in de competitie direct voor de tweede ronde van de playoffs en was daardoor anderhalve week vrij. Een rustperiode die uiterst welkom was om bij te komen van de zinderende titelstrijd in de hoofdklasse B, en om kleine pijntjes te laten helen.

Aanstaande woensdagavond zullen de mannen van Reinald Boeren dan ook fris en scherp aan de aftrap staan. Gemert en SDO kwamen nog niet eerder tegen elkaar uit, en het is dus lastig om een inschatting te maken van de krachtsverhoudingen. Dat het een duel op het scherp van de snede zal zijn, staat bij voorbaat vast. Aan onze jongens de taak om met een resultaat terug te komen, dat voldoende perspectief biedt voor de return aanstaande zaterdagmiddag (14 uur) in Gemert.

Het duel op sportpark De Kuil begint woensdagavond om 19.30 uur.

Graag tot dan!

Deel bericht

Terug naar boven