Gemert op jacht naar thuiszege!

20 maart 2019

Gemert zette afgelopen zondag met een  overtuigende 1-3 zege op sv Meerssen een streep onder de mindere resultaten van de afgelopen weken, een overwinning die zeer welkom was in het zwartwitte kamp. Nu is het zaak om deze prestatie een goed vervolg te geven als aanstaande zondag vc Vlissingen op bezoek komt.

Gemert boekte in Zuid-Limburg alweer haar vierde uitzege op rij in 2019.  De laatste thuisoverwinning dateert echter van 2 december 2018, toen RKAVV met 2-0 werd verslagen. Gemert en haar trouwe aanhang zijn dus wel weer eens toe aan een zege op eigen veld.

Wie naar de ranglijst kijkt, zal denken dat Gemert het karwei tegen Vlissingen moet kunnen klaren. Maar de schijn kan bedriegen, want met vc Vlissingen komt zondag de bekende kat in het nauw op bezoek. Bij de Zeeuwen staat het water inmiddels tot aan de lippen. Na het teleurstellende 0-0 gelijkspel afgelopen thuis tegen directe concurrent RKAVV heeft de ploeg een achterstand van 10 punten op de veilige 12e plek. Met een voorsprong van slechts 2 punten op hekkensluiter De Meern dreigt ook directe degradatie nog. Het is dus overbodig om te zeggen dat de ploeg de punten broodnodig heeft.

De stormbal is dan ook gehesen in Zeeland. Trainer John Karelse is in januari vertrokken en vervangen door interim-trainer Thomas Ragut. Hij gaat samen met zijn selectie alle zeilen bijzetten om de ambitieuze Zeeuwen te behouden voor de hoofdklasse.

Gemert zal hier zondag niet bij stilstaan. De mannen van Reinald Boeren willen graag tot eind mee blijven doen om te prijzen en dan zal deze wedstrijd hoe dan ook gewonnen moeten worden. Onze jongens hebben na het optreden tegen sv Meerssen het goede gevoel hopelijk weer terug en met de steun van het trouwe thuispubliek moeten de punten in Gemert kunnen blijven.

Graag tot zondag 14.00 uur op sportpark Molenbroek.

Deel bericht

Terug naar boven