Gemert op eigen veld tegen OJC Rosmalen

22 maart 2023

Na de prima uitbeurten tegen ADO’20 en JOS/Watergraafsmeer staat er voor Gemert weer een thuiswedstrijd op de rol. Een derby nog wel. Op het eigen sportpark Molenbroek treffen de zwartwitten zondagmiddag het dit seizoen goed presterende OJC Rosmalen.

Door de zege afgelopen zondag bij directe concurrent JOS (3-5) verschafte Gemert zich onderin weer wat meer lucht. Geen overbodige luxe, zeker gezien het programma dat de zwartwitten de komende weken voor de kiezen krijgen. De ploeg van Reinald Boeren treft tot half april louter ploegen uit het linkerrijtje (OJC, TOGB, VVSB en Blauw Geel’38).

Aanstaande zondag neemt Gemert het dus op tegen OJC Rosmalen. De Rosmalenaren promoveerden vorig seizoen via de play-offs en doen het tot nu toe met de achtste plaats op de ranglijst uitstekend bij de hernieuwde kennismaking met de derde divisie.


Doelman Rowan Vromen gaat vv Gemert aan het einde van het seizoen verlaten. De keeper, vorige zomer overgekomen van OJC, is bezig aan zijn eerste jaar op sportpark Molenbroek. Zijn positie wordt ingenomen door Koen van den Tillaart, de huidige doelman van Gemerts hoogste jeugdteam O19-1. Koen schuift door en wordt één van de drie keepers in de selectie, samen met Stefan Tielemans en Romeo Okonkwo.


In het eerste duel tussen de twee ploegen, op 2 oktober, deed het toen behoorlijk gehavende Gemert echter weinig onder voor de ploeg van Willem Leushuis, die door een bevlieging van topscorer Dennis Knuiman diep in de tweede helft een minimale zege boekte (1-0).

Gemert steekt momenteel echter een stuk beter in haar vel dan destijds op sportpark de Groote Wielen. In de zeven duels sinds de winterstop peurden de zwartwitten veertien punten. Desondanks is de veilige haven nog niet in zicht en zijn de punten nog steeds keihard nodig. Een driepunter tegen OJC zou dan ook zéér welkom zijn.

Het belooft daarom een ouderwetse derby te worden. U bent van harte welkom om het vaandelteam te komen ondersteunen. Aftrap om 14.00 uur.

Na afloop is het gezellig in de kantine met een Hollandse middag. Daarover leest u hier alles.

Deel bericht

Terug naar boven