Gemert op eigen veld tegen Hercules

1 maart 2023

Met de afgetekende 1-4 zege bij directe concurrent Groene Ster nog vers in het geheugen maakt Gemert zich op voor de volgende krachtproef. Aanstaande zondag komt de nummer vier van de ranglijst, het Utrechtse USV Hercules, op bezoek.

Hercules jaagt al enige seizoenen op promotie naar de tweede divisie. Vorig seizoen waren de Utrechters er – net als Gemert – dichtbij, maar in een krankzinnige ontknoping tegen ADO’20 glipte de titel alsnog door de vingers. Hercules had genoeg aan een overwinning, stond in de 90e minuut met 3-2 voor, maar ADO maakte alsnog gelijk, waardoor uiteindelijk OFC kon promoveren.

Met een achterstand van 11 punten op koploper ADO’20 en 10 op nummer 2 VVSB lijkt directe promotie er ook dit seizoen niet in te zitten voor Hercules. De ploeg van René van der Kooij geldt wel als een voorname kanshebber voor de derde periodetitel, die zondag van start gaat. Dat Hercules een uitstekende ploeg heeft, bleek ook vorige week toen nummer drie Blauw-Geel’38 in Utrecht met 2-0 verslagen.

Gemert weet echter wat het te wachten staat, de mannen van Reinald Boeren maakten in september vorig jaar al kennis met de kracht van Hercules. Op sportpark Voordorp werd toen kansloos met 4-1 verloren. Met name de eerste helft was toen ver onder de maat van onze zwartwitten.

Gemert weet dat het zondag een stuk beter voor de dag zal moeten komen om tot een goed resultaat te komen. Het sterke optreden afgelopen zondag in Heerlerheide en het feit dat drie van de vier wedstrijden na de winterstop de volle winst opleverden, moet de ploeg het nodige vertrouwen geven om de klus tot een goed eind te brengen zondag.

Om onderin echt weg te komen, zal onze ploeg ook tegen ploegen uit het linkerrijtje punten moeten gaan pakken in de komende weken. Wat dat betreft is de confrontatie van zondag een mooie uitdaging. Het spreekt voor zich dat uw steun hierbij meer dan welkom is. Aftrap om 14 uur. Tot dan!

Deel bericht

Terug naar boven