Gemert op eigen veld tegen sv Meerssen

3 oktober 2017

Gemert deed de afgelopen weken goede zaken door de lastige uitduels tegen Juliana ’31 en UDI ’19 beide op overtuigende wijze met 0-3 te winnen. Aanstaande zondag (8 oktober) staat er een thuisduel op de rol voor onze zwartwitten. De tegenstander is dan sv Meerssen.

De Zuid-Limburgers kwamen in de periode tussen 1989 en 2012 onafgebroken uit in de hoofdklasse. Dit seizoen keerde de ploeg na een afwezigheid van 5 seizoenen terug, na het kampioenschap in de eerste klasse D.

De ploeg van trainer Paul Meulenberg, die deze zomer overkwam van EHC, is goed aan het seizoen begonnen. De geelzwarten bezetten na de winst van afgelopen zondag tegen Juliana ’31 (3-2) de vierde plaats en hebben een punt minder dan Gemert.

De twee ploegen stonden ook afgelopen voorjaar tegenover elkaar, toen in het districtsbekertoernooi. De kwartfinale werd door Gemert met 2-1 gewonnen door treffers van Ralf Kemper en Jasper Lalisang, waardoor de Gemertenaren zich plaatsten voor de halve finale en het landelijke KNVB-bekertoernooi.

Gemert is in het nog prille seizoen inmiddels aan een uitstekende reeks bezig. De ploeg won haar laatste 3 duels en is hiermee opgeklommen naar de derde plaats op slechts 2 punten van koploper Groene ster.

Dat Gemert aan aanvallend en scorend vermogen heeft gewonnen is al enige tijd bekend, maar de laatste weken staat ook de defensie als een huis en geeft het nauwelijks kansen weg.

Hier komt nog eens bij dat langzaam maar zeker de ziekenboeg leeg begint te raken, waardoor de onderlinge concurrentie stevig zal toenemen. Iets wat trainer Dennis Dekkers zal toejuichen.

Zondag belooft het dan ook weer een boeiend treffen te worden, waarin Gemert en Meerssen beide hun hoge klassering willen waarmaken en uiteraard willen voortzetten.

Graag tot zondag 14.00 uur op sportpark Molenbroek!

Deel bericht

Terug naar boven